Latest Posts

Formula 1: Fernando Alonso se întoarce în Formula 1 alături de Renault F1 Team

Vizualizări: 11661

Dublul campion mondial Fernando Alonso se va întoarce în Formula 1 din 2021 cu Renault, cele două părți ajungând la o înțelegere pe două sezoane. Zvonurile cu privire la o posibilă înțelegere a lui Alonso cu Renault au apărut în weekend-ul Marelui Premiu al Austriei, surse din Autosport confirmând mutarea. Spaniolul, care și-a adjudecat cele două titluri mondiale cu Renault în 2005 și 2006, a rulat ultima dată în F1 la sfârșitul anului 2018, când a decis că Formula 1 nu mai este o opțiune atractivă pentru el.

Alonso va ocupa locul australianului Daniel Ricciardo, care a semnat un contract cu echipa McLaren unde îl va înlocui la rândui pe Carlos Sainz Jr. care va face mutarea la Ferrari în dauna lui Sebastian Vettel. Coechipierul lui Alonso va fi Esteban Ocon, care s-a întors pe grila F1 din acest sezon după un an de pauză.

Comentând revenirea, Alonso a spus: „Renault este familia mea, amintirile mele cele mai dragi în Formula 1 alaturi de cele două titluri de campionat mondial, dar acum privesc nerăbdător spre viitor”. „Este o mare sursă de mândrie și cu foarte mari emoții mă întorc la echipa care mi-a oferit sprijin la începutul carierei și care acum îmi oferă posibilitatea de a reveni la cel mai înalt nivel”.

„Am principii și ambiții în concordanță cu proiectul echipei”. „Progresul lor din această iarnă dă credibilitate obiectivelor pentru sezonul 2022 și voi împărtăși toată experiența dobândită de-a lungul carierei cu întreaga echipă”. „Echipa vrea și are mijloacele necesare pentru a reveni pe podium”. Alonso a intrat inițial în marele circ ca pilot de teste în 2002, înainte de a fi promovat ca și pilot oficial un an mai târziu.

A câștigat primul său mare premiu în 2003 în cadrul Grand Prix-ul Ungariei și a fost pionul principal pentru campaniile cele mai de succes din 2005 și 2006. După succesele realizate cu Renault, Alonso a decis să se alăture celor de la McLaren în 2007, dar parteneriatul nu a fost unul de lungă durată, acesta revenind la Renault pentru 2008 și 2009.

Formula 1: Fernando Alonso se întoarce în Formula 1 alături de Renault F1 Team

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

A câștigat multiple întreceri în Formula 1, inclusiv controversatul Grand Prix de la Singapore din 2008. Ulterior, Alonso s-a mutat la Ferrari din 2010 până în 2014, înainte de a se întoarce la McLaren în 2015.

Dar trecerea lui la McLaren nu a reușit să producă genul de rezultate pe care le-a dorit, întrucât a îndurat doi ani dificili cu Honda-Power înainte de o ultimă campanie frustrantă cu motorizare Renault, întrucât monopostul McLaren nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Până la sfârșitul anului 2018, Alonso s-a săturat de cerințele F1 și de lipsa rezultatelor, dar acum și-a regăsit motivația pentru un ultim asalt.

Managerul său de multă vreme, Flavio Briatore, a spus la începutul acestui an că Alonso a fost „dezintoxicat” fiind departe de F1 o perioadă. De la ieșirea din F1, Alonso a câștigat Le Mans și Campionatul Mondial de Anduranță împreună cu Toyota, precum și în Dakar la începutul acestui an.

De asemenea, a încercat să câștige Indianapolis 500, dar nu a reușit să se califice anul trecut. El va contesta ediția din acest an. CEO-ul F1, Chase Carey, a spus despre revenirea lui Alonso: “Este o veste excelentă că dublul campion mondial Fernando Alonso va reveni în Formula 1 cu Renault anul viitor. “Este un talent incredibil și abia așteptăm să ne revedem pe pistă în 2021”.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss