Latest Posts

Formula 1 anunță o nouă serie exclusiv feminină a Academiei F1 pentru 2023

Vizualizări: 72851

Formula 1 a anunțat că va începe un nou campionat de curse exclusiv feminin începând din 2023, cunoscut sub numele de F1 Academy, pentru a reduce decalajul dintre femeile de pe scara juniorilor. Acest lucru va însemna aproape sigur că W-Series nu se va mai întoarce.

Noua categorie are ca scop creșterea nivelului de reprezentare a femeilor pe grilele de start ale seriilor de suport din programul F1, ajutându-le să progreseze spre vârful piramidei de curse. Seria la nivel de Formula 4 va începe în 2023, cu o grilă de 15 mașini, care va avea cinci echipe care vor înscrie fiecare câte trei mașini. Aceste echipe vor fi formații existente în Formula 2 și Formula 3, care vor concura pe parcursul a șapte etape care vor fi compuse din trei curse, una dintre ele fiind probabil într-un weekend de F1.

„În timpul evaluărilor barierelor cu care se confruntă tinerele pilotine la intrarea în piramida F1, a devenit clar că acestea nu au aceeași experiență ca și omologii lor de sex masculin de aceeași vârstă”, se arată într-un comunicat al F1. „Scopul este de a umple acest gol și de a le oferi acces la mai mult timp pe circuit, curse și teste. De asemenea, ele vor crește lucrând cu echipe profesioniste, care sunt renumite în motorsport pentru că se ocupă de tinerii piloți și care le vor ajuta să își dezvolte pregătirile tehnice, fizice și mentale cruciale”.

Formula, Feminin

F1 Academy va utiliza un șasiu Tatuus T421 văzut în Formula 4, motoare furnizate de Autotecnica capabile de 165 CP și pneuri Pirelli. Aceasta va fi condusă de Bruno Michel, directorul general al Formula Motorsport Ltd, care supervizează Formula 2 și Formula 3. Deși F1 va subvenționa fiecare înscriere cu un buget de 150.000 de euro pe sezon, piloții care concurează în F1 Academy vor trebui să egaleze această sumă, despre care susține că „reprezintă o fracțiune din costurile obișnuite într-o serie comparabilă”.

Însă F1 a precizat în anunțul său că noua categorie nu are ca scop să fie un înlocuitor pentru W-Series, seria exclusiv feminină care a fost înființată în 2019, dar care a fost nevoită să își reducă sezonul 2022 din cauza problemelor de finanțare. F1 a precizat că Academia F1 “urmărește să dezvolte și să pregătească tinerele femei pilot pentru a progresa la niveluri mai înalte de competiție, inclusiv W-Series, Formula 3, Formula 2 și Formula 1”.

Aceasta a adăugat: „W-Series încearcă să își depășească provocările financiare, astfel încât să se poată întoarce în 2023 și să continue să ofere o platformă excelentă pentru piloți, iar Academia F1 are scopul de a adăuga o rută suplimentară pentru următoarea generație de tinere pilotine, care vor concura într-un mediu care le va permite să dobândească o experiență fundamentală datorită unui număr mare de ore de circuit”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Formula, Feminin

„Toată lumea ar trebui să aibă oportunitatea de a-și urma visele și de a-și atinge potențialul, iar Formula 1 vrea să se asigure că facem tot ce putem pentru a crea o mai mare diversitate și rute în acest sport incredibil”, motiv pentru care am decis să extindem scara la Formula 1 formată din Formula 4, Formula 3, Formula 2 cu o serie asemănătoare Formulei 4 dedicată fetelor talentate.a declarat Stefano Domenicali, CEO și președinte al F1. Se așteaptă ca anunțul oficial să fie făcut în cadrul conferinței comune FIA și FIM Women in Motorsports la Royal Automobile Club din Londra, pe 12 decembrie 2022.

„De aceea, sunt încântat să anunț Academia F1, care va oferi tinerelor pilotine cea mai bună șansă de a-și îndeplini ambițiile printr-un program cuprinzător care să le susțină cariera în curse și să le ofere tot ce au nevoie pentru a trece în F3 și, sperăm, în F2 și apoi în vârful Formulei 1. Cu cât există mai multe oportunități, cu atât mai bine, iar acest lucru este conceput pentru a oferi o altă cale de succes pentru piloți”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: FIA / GP24 Media
Photocredit: W-Series
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FIA / GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss