Latest Posts

Proiectul Formula 1 este încă în viață: Andretti deschide o fabrică la Silverstone

Vizualizări: 3790

Andretti Global deschide oficial o nouă fabrică de Formula 1 la Silverstone. Primele detalii despre locația europeană a proiectului Andretti-Cadillac din Marea Britanie.

Formula 1 a respins fără ezitare înscrierea lui Andretti în iarnă. Nu li s-a oferit șansa de a se alătura echipei, cel mai devreme în 2028, atunci când partenerul de motoare Cadillac furnizează efectiv unități de propulsie pentru echipa de curse.

Cu toate acestea, acest lucru nu îi împiedică totuși pe Andretti să continue să investească în proiectul de Formula 1 și să construiască echipa. În luna martie, Andretti a anunțat detalii despre planurile de extindere a sediului său din statul american Indiana. Jumătate din cei 37.000 de metri pătrați de spațiu din clădirea principală sunt destinate proiectului.

1

Cât de mare este fabrica Andretti-Cadillac din Silverstone?

În același timp, în martie s-a aflat pentru prima dată că Andretti și-a închiriat propria fabrică de la Silverstone pentru a avea o locație europeană mai favorabilă din punct de vedere strategic, alături de sediul său din SUA. Acest sediu a fost deschis oficial miercuri, după cum a anunțat Andretti într-un comunicat de presă și pe rețelele de socializare.

Fabrica este situată în imediata vecinătate a circuitului din Silverstone, unde se desfășoară în fiecare an GP-ul Marii Britanii, și în apropierea fabricii echipei Aston Martin. Aceasta se întinde pe o suprafață de aproximativ 4460 de metri pătrați și are o forță de muncă de aproximativ 80 de persoane. Familia Andretti, inclusiv Michael Andretti și fostul campion mondial de Formula 1 Mario Andretti, au călătorit în centrul Angliei pentru inaugurare. Au fost prezenți și alți reprezentanți ai Andretti Global, inclusiv președintele echipei J-F Thormann și partenerul Andretti Global Dan Towriss.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu toate acestea, comunicatul de presă subliniază, de asemenea, că o extindere a fabricii și a amplasamentului este fezabilă dacă circumstanțele vor face acest lucru necesar. Spațiul găzduiește facilități de producție, precum și ateliere pentru modele de vehicule, mașini, ADM, electronice și cercetare. De asemenea, va găzdui birouri și săli de conferințe.

1

Michael Andretti a explicat importanța noului sediu la inaugurare: “Deși plănuim să avem o echipă exclusiv americană, cu mașina asamblată în SUA, o bază europeană este o modalitate excelentă de a atrage cele mai bune talente din F1 și de a instala mașini de ultimă generație.”

Echipa Andretti de F1 este acum împărțită între trei locații. Pe lângă sediul central de lângă Indianapolis, Andretti Global are, de asemenea, acces la Centrul tehnic GM din Carolina de Nord. În ciuda anulării Formulei 1, Andretti construiește în prezent un model de mașină bazat pe actuala generație de regulamente, pentru a acumula know-how. A fost chiar finalizat deja un test de impact cu conul din față al mașinii.

“Vreau ca toate bazele, SUA și Silverstone, să fie integrate pe măsură ce avansăm, dar acest lucru se întâmplă deja astăzi, cu o colaborare cu adevărat excelentă pe toate fronturile. Există literalmente sute de ani de experiență în această clădire de la Silverstone. Fiecare persoană de aici știe ce face și este capabilă să construiască o mașină de curse foarte competitivă”, a declarat Andretti cu încredere.

Pe termen lung, în prezent nu este clar ce pași intenționează să facă Andretti pentru a-și asigura până la urmă un loc în Formula 1. Potrivit mai multor experți, este de conceput că echipa americană va încerca să ia măsuri legale pentru a-și asigura o intrare în F1 înainte de 2028. Până în prezent, însă, nu s-a anunțat nimic în acest sens. Vom vedea dacă Formula 1 îl va accepta cu adevărat pe Andretti.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss