Latest Posts

Formula 1 – Williams impresioneaza: Albon învinge Ferrari și Aston Martin

Vizualizări: 10466

Formula 1 – Alexander Albon obține 4 puncte la Silverstone. Logan Sargeant ratează punctele. Williams sărbătorește performanța – dar nu o înțelege.

Locul opt în calificări a fost urmat de locul opt în cursă. Alexander Albon și Williams adună patru puncte importante pentru campionatul constructorilor, și asta în cursa de acasă de la Silverstone. Alex Albon învinge Ferrari și este chiar mai rapid pe pneuri soft decât Fernando Alonso în Aston Martin. Dar performanța bună le dă bătăi de cap chiar și propriului pilot: “Am vrea să demontăm totul ca să putem înțelege!”

Williams se luptă cu Ferrari și Aston Martin
Weekend-ul Williams a început deja pozitiv vineri. Alex Albon a terminat de două ori pe locul trei, iar coechipierul Logan Sargeant a ajuns pe locul cinci. În calificări și în cursă, a fost totuși suficient pentru locul opt și, astfel, pentru patru puncte importante.

“Safety car-ul a intrat pe pistă la momentul perfect”, a declarat fericit eroul local. Pilotul echipei Williams a rămas mult timp pe pneuri medium. Piloții Ferrari din jurul lui Charles Leclerc și Carlos Sainz s-au strecurat în spatele lui Williams FW45 cu numărul 23. A urmat un Safety-Car în turul 33, Williams l-a adus pe Albon la boxe și astfel a putut rămâne în fața lui Leclerc.

Formula 1

Cu toate acestea, britanicul nu vrea să pună cele patru puncte pe seama norocului. “Este o nebunie să spui că locul opt în cursă a fost cel mai prost rezultat al weekend-ului. Știam că ni se va potrivi cu multă accelerație la maxim și puțină forță de apăsare, dar să fim atât de competitivi a fost o surpriză”, a dezvăluit pilotul echipei Williams.

Cu ajutorul celor patru puncte, Williams a urcat pe locul șapte în Campionatul Constructorilor și a depășit Alfa Romeo. Echipa din Grove a adunat un total de unsprezece puncte în zece curse de până acum. “Nu există întotdeauna șansa de a obține puncte, așa că trebuie să le adunăm în cursele în care avem ocazia”, mai spune Albon.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Am avut o aderență bună la vânt și nu cred că acest lucru a fost valabil pentru alte monoposturi. Chiar și ritmul de cursă a fost bun. Am avut probleme la start, dar odată ce am intrat în ritm a fost bine. Pe pneurile soft am fost chiar mai buni decât Fernando”, declară Albon.

În ultimele tururi ale cursei, eroul local s-a luptat cu Alonso pentru locul șapte, dar a trebuit să se apere și de Charles Leclerc din spatele său. “Am vrut să folosesc bateria și să-l prind pe Fernando, dar Charles ar fi depășit daca nu reușeam. A fost o luptă foarte tehnică”.

Coechipierul Logan Sargeant, pe de altă parte, a ratat la limită primele sale puncte în Formula 1. Americanul s-a oprit cu un tur înaintea Safety-Car și a pierdut mult timp. Cu toate acestea: “A fost cea mai bună cursă, din punctul de vedere al modului în care s-a simțit monopostul și al ritmului. Am fost puțin ghinioniști, dar faptul că Alex a punctat arată că avem o mașină cu care ne putem lupta.”

Formula 1

Williams nu înțelege propriul ritm
A fost o ascensiune fulminantă pentru tradiționala echipă britanică. Dacă anul trecut Alex Albon, împreună cu Nicholas Latifi, se luptau adesea pentru ultimele cinci poziții, acum luptele pentru Q3 și pentru puncte sunt la ordinea zilei. O realizare care nu are însă doar aspecte pozitive.

“A fost un weekend misterios. Vrem să demontăm totul ca să putem înțelege! Este important să înțelegi de ce ești lent, dar trebuie să înțelegi și de ce ești rapid”, explică pilotul echipei Williams.

Înțelegerea propriei mașini este esențială pentru echipe, deoarece este singura modalitate prin care pot face actualizări eficiente la mașină pe măsură ce sezonul avansează. Williams, în special, dispune de multe resurse pentru a-și dezvolta mașina, datorită clasării lor scăzute în Campionatul Constructorilor. Acesta este un factor cheie în menținerea locului șapte pe care l-au obținut de-a lungul sezonului.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Formula 1
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss