GP24 Media

LATEST POSTS

Formula 1 a aprobat șase curse de sprint pentru 2023.

Formula 1
Vizualizări: 17419

Formula 1 va organiza șase curse de sprint în sezonului 2023, după ce FIA, organismul de conducere al automobilismului, a acceptat în cele din urmă modificările calendarului după luni de amânări.

Echipele de Formula 1 și proprietarii Formulei 1, Liberty Media au susținut în unanimitate, în aprilie, planurile de extindere a listei de curse de sprint în sezonul următor, ca urmare a succesului înregistrat în urma testelor recente. Cu toate acestea, FIA a blocat mișcarea, deoarece președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a dorit să verifice impactul financiar al schimbărilor – și să stabilească dacă ar trebui sau nu să se facă o plată suplimentară către organismul de conducere.

Poziția sa a stârnit furie la momentul respectiv, o sursă de rang înalt sugerând că “lăcomia” a stat la baza deciziei FIA de a bloca mișcarea. Chestiunea părea să fie în impas, dar un vot special al Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor (WMSC) al FIA a aprobat acum planurile. Directorul general al F1, Stefano Domenicali, a salutat mișcarea, deoarece sportul spera inițial să organizeze șase curse de sprint în acest an, dar planurile au eșuat din cauza faptului că nu s-a putut ajunge la un acord cu echipele privind pachetul financiar.

Formula

Vorbind despre aprobarea planului de către FIA, Domenicali a declarat: „Sunt încântat că putem confirma că șase sprinturi vor face parte din campionat începând din 2023, bazându-ne pe succesul noului format introdus pentru prima dată în 2021”.

„Cursele de tip Sprint oferă acțiune pe parcursul a trei zile, cu toți piloții luptând pentru ceva încă de la startul de vineri și până la evenimentul principal de duminică – adăugând mai mult dramatism și emoție weekendului. Reacțiile fanilor, echipelor, promotorilor și partenerilor au fost foarte pozitive, iar formatul adaugă o nouă dimensiune Formulei 1 și cu toții dorim să asigurăm succesul său în viitor”.

Într-o notă adăugată la declarația FIA, organismul de conducere a precizat că aprobarea curselor de sprint nu a dus la o modificare a condițiilor financiare dintre acesta și deținătorii drepturilor comerciale ale F1. Aceasta a precizat: „Nu a existat nicio modificare a acordurilor comerciale dintre organismul de conducere al automobilismului FIA și FOM (Formula One Management) în legătură cu sesiunile Sprint”. Confirmarea planului celor șase curse de sprint înseamnă că Formula 1 poate acum să se gândească unde este cel mai bine să organizeze evenimentele.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Formula

În acest an, Imola, Austria și Brazilia au fost alese pentru cele trei evenimente cu curse de sprint cu care F1 a ajuns să fie de acord. Atunci când planul inițial prevedea că vor fi șase curse de sprint, F1 a preferat ca acestea să fie în Bahrain, Imola, Canada, Austria, Olanda și Brazilia.   Este unanim acceptat faptul că sprinturile se desfășoară mai bine în locuri în care sunt posibile depășirile. Cu toate acestea, chiar dacă a fost exprimată o preferință pentru circuitele menționate anterior, nu a fost luată o decizie finală cu privire la locația exactă în care vor avea loc cursele de sprint în 2023.

Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a adăugat că organismul de conducere și-a ajustat practicile de lucru pentru a se asigura că poate face față volumului suplimentar de muncă. „Datorită colaborării strânse cu Stefano Domenicali și colegii noștri de la FOM, am încheiat o analiză amănunțită privind impactul sesiunilor Sprint suplimentare și am ajustat parametrii relevanți ai activității noastre pentru a ne asigura că acestea continuă să fie reglementate la cel mai înalt nivel”, a declarat Mohammed Ben Sulayem.

„Sesiunile Sprint oferă o dinamică interesantă formatului de weekend de cursă și s-au dovedit a fi populare în ultimele două sezoane – sunt sigur că această tendință pozitivă va continua și mă bucur că Consiliul Mondial al Sporturilor cu Motor și-a dat astăzi acordul pentru ca acestea să continue in 2023”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES