More

  Latest Posts

  Force India elimină teoriile conspiraționale, ordinul a fost de a îl depăși pe Verstappen

  Șeful Force India, Otmar Szafnauer a apărat acțiunile lui Esteban Ocon în urma coliziunii sale cu Max Verstappen din Marele Premiu al Braziliei, confirmând că echipa și-a instruit pilotul să îl depășească pe lider.

  Ocon s-a lovit cu Verstappen la începutul turului 44, încercând să revină în turul prim în al doilea viraj. A intrat pe interior, ambii piloți învârtinduse ca și consecință. Pilotul francez a primit o penalizare stop/go de 10 secunde pentru incident.

  Verstappen însă era lider, iar acroșajul l-a costat șefia cursei, și, ulterior, victoria în fața lui Lewis Hamilton. După cursă, pilotul Red Bull l-a căutat pe Ocon și l-a abordat într-o manieră agresivă în garajul FIA, acțiune care l-a costat, pentru că a fost amendat cu două zile de serviciu comunitar.

  Szafnauer spune că Ocon a urmat pur și simplu ordinele echipei în a îl depăși pe Verstappen, lucru permis de regulamentul F1, care le dă voie celor depășiți cu un tur să revină în primul tur, și a eliminat din ecuație teoriile conspiraționale cum că pilotul său l-a lovit intenționat pe pilotul Red Bull din cauza legăturii sale cu Mercedes.

  „Asta este o teorie conspirațională, și nu cred că vreun pilot se gândește la cariera sa din 2020 în timpul unei curse de astăzi. În nici un caz. Esteban a intrat pe radio și a întrebat dacă poate să încerce să depășească și să revină în turul prim, pentru că era mai rapid, răspunsul nostru a fost, „da, dăi bice”. Asta a fost tot.

  „La acel punct avea avantajul pneurilor mai noi, și ar mai fi avut acel avantaj pentru încă cinci, șase, șapte, opt tururi.

  „Indiferent ce făcea Max în încercarea de a își conserva pneurile, noi nu aveam nevoie să facem asta. La șase tururi cu un avantaj de jumătate de secundă pe tur doar din pneuri, trei secunde, eram în cursă cu alți oameni și nu puteam rămâne blocați, chiar dacă eram în spatele liderului cursei. Deci a trebuit să o facem. În cursa noastră a trebuit să o facem.”

  Photo-credit: F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss