Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Final spectaculos de sezon în Campionatul Național de Viteză în Coastă

  Trofeul Opel a tras cortina peste sezonul 2019 în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop. Un total de 91 de concurenți au fost prezenți la startul celei de-a noua etape a acestei ediții, victoria revenindu-i bulgarului Stefan StoevStefan Stoev.

  Pe un Silver Car EF10, Stoev, care s-a impus detașat și în vară, la Cupa Reșița, a reușit să obțină și cel mai bun timp pe traseul de la Poiana Brașov în 2019. Mii de oameni au fost prezenți pe drumul Poienii pentru acest ultima eveniment al anului de viteză în coastă.

  Bogdan Cuzma a fost singurul român de pe podiumul open, dar a reușit și victoria la Grupa E2.
  În prima manșă de concurs, de duminică, bulgarul a fost cronometrat cu 2:14,004 la capătul celor 5 kilometri, depășind cu 0,2 secunde timpul înregistrat de Silviu Dumitrescu în vară, în etapa a treia a sezonului.

  La capătul celor două urcări de concurs, Stoev a înregistrat un timp total de 04:30,600. Singurul român care a reușit să prindă podiumul a fost Bodan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo IX), pilotul de la CB Rally Vest aflându-se la 4,041 în spatele lui Stoev. Al treilea pe podiumul etapei a fost tot un bulgar, Niki Zlatkov (Audi S1), cu un timp total de 04:38,700.

  Cei trei ocupanți ai podiumului au sărbătorit în fața spectatorilor.
  Cu titlul asigurat la Categoria II, cea dedicată automobilelor de competiție, Lucien Hora a obținut al treilea timp în prima manșă de concurs, iar în cea de-a doua, monopostul său a cedat chiar în zona de start, fiind nevoit să abandoneze.

  În Top 10 general s-au mai clasat Lucian Răduț, Ovidiu Zaberca, Alexandru Pițigoi, Aurelian Andronache, Mihai Leu, Călin Fagadar și Dani Oțil.

  Dani Oțil a obținut o nouă clasare în Top 10, încheind cel mai bun sezon din carieră.
  De altfel, la Categoria I, reîntors în competiții pe un Audi R8, Zaberca a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu un timp total de 04:50,997 la capătul celor două urcări. Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3) a fost al doilea, iar deja campionul categoriei, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), a încheiat pe 3.

  La Grupa A, brașoveanul Istvan Soos (Subaru Impreza) a reușit o victorie clară, devansându-l cu 2,746 secunde pe Edwin Keleti, cel care de data aceasta a ales să concureze cu un Mitsubishi Lancer Evo VI după ce aproape tot sezonul a participat în cadrul Dacia Revival cu o Dacia Sport.

  Mihai Leu a terminat pe 3 la Categoria I, însă avea titlul asigurat încă de la Rânca.
  Călin Manițiu (Subaru Impreza N12), cu titlul asigurat încă de acum două etape, a bifat a șaptea victorie a sezonului, în timp ce cea mai importantă luptă a etapei s-a dat la Grupa E2, unde pretendenți la victorie au fost Bogdan Cuzma, Lucian Răduț și Costi Stratnic.

  Ovidiu Zaberca s-a întors în competiții cu un Top 4 la general și victorie la Categoria I.

  Învingător în weekend, Cuzma și-a asigurat și titlul grupei, astfel că, pe 30 noiembrie, la Gala Campionilor FRAS de la Timișoara, va urca pe prima treaptă a podiumului. Răduț a încheiat al doilea, iar Stratnic pe 3.

  Rezultatele complete ale etapei sunt disponibile AICI.

  • Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
  • Photocredit: Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss