Latest Posts

FIA WRC, plănuiește 2 evenimente pe zăpadă pe sezon.

Vizualizări: 11526

FIA WRC, Campionatul Mondial de Raliuri este dornic să adauge un al doilea eveniment pe zăpadă în calendarele viitoare, desemnând anul 2024 ca o țintă potențială pentru realizarea acestei ambiții.

În mod tradițional, FIA WRC Campionatul Mondial de Raliuri a inclus un eveniment pe zăpadă în calendarul său, Suedia fiind patria spirituală a raliului de iarnă, care a lipsit din program doar de patru ori de la înființarea campionatului în 1973. Suedia a revenit în calendarul WRC în acest sezon, într-o nouă locație, Umea, la 800 km nord-est de vechea sa casă din Karlstad, după o pauză indusă de COVID-19 anul trecut.

Noua înfățișare a Raliului Suediei a garantat condiții de zăpadă, bifând condițiile pentru Campionatul Mondial de Raliuri, câștigând un nou contract pe doi ani care a fost anunțat la finalul evenimentului de duminica trecută. Anunțând acest acord, FIA WRC și-a dezvăluit, de asemenea, intenția de a adăuga și alte evenimente pe zăpadă în calendarele viitoare. Ultima dată când campionatul a experimentat cu două evenimente pe zăpadă a fost în 2007, când a organizat runde în Norvegia și Suedia, una după alta.

FIA WRC

Raliul Arctic al Finlandei ar putea fi cea mai probabilă opțiune pentru FIA WRC Campionatul Mondial de Raliuri, după ce a fost adăugat în calendar anul trecut, în urma absenței Suediei.

„Credem că un raliu pe zăpadă și în special ceea ce am văzut aici și ceea ce am văzut în Arctic Rally Finland anul trecut cu condiții de zăpadă ideală, credem că nu este doar remarcabil imaginile pe care suntem cu toții să le producem noi înșine, ci este nu doar unic în motorsport, ci de fapt unic în sportul mondial”, a declarat Simon Larkin, directorul evenimentului FIA WRC, Simon Larkin.

„Credem că există șansa de a adăuga un al doilea, credem că ar justifica investiția pe care o facem cu toții pentru a avea un eveniment pe zăpadă, fie că ești Pirelli sau producătorii de mașini, echipele și piloții”. „Credem că există loc pentru un al doilea. Este puțin probabil pentru anul viitor, dar este un lucru spre care ne străduim și având poate 2024 ca țintă pentru asta”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Este o mișcare care se bucură de sprijinul noului vicepreședinte al FIA, Robert Reid, care a participat la Raliul Suediei săptămâna trecută. „Există o investiție mare, în special a producătorilor de pneuri și o investiție mare în dezvoltarea [pneurilor] dacă le folosim doar pentru un singur raliu. Echipele, evident, testele pe care le fac, de ce să nu avem două raliuri pe zăpadă”, a declarat Reid.

FIA WRC

„Este spectaculos, este distractiv, imaginile sunt bune, competiția este de obicei bună. Promotorul este însărcinat să propună calendarul care trebuie aprobat de comisia FIA WRC, dar de ce nu?”. „Fie că este back-to-back sau nu, back-to-back are mult sens, deoarece mașinile vor avea aceleași specificații. Poți să treci de la una la alta”.

„În ceea ce privește locul în care ai putea avea un raliu de iarnă, va fi destul de aproape, așa că din punct de vedere logistic nu te vei muta, dacă nu mergem în Canada, nu te vei muta mii de kilometri”.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Rally Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss