Latest Posts

FIA WEC se întoarce la Monza în sezoanele 2020/2021, primul sezon pentru Hypercar-uri

Vizualizări: 15863

FIA WEC, Campionatul Mondial de Anduranță, revine la Monza după câțiva ani de absență. Data programată este prima săptămână a lunii octombrie 2020 și va fi un spectacol care nu trebuie ratat. Organizatorii Monza au aprobat acordul în urmă cu câteva ore, iar acum știrea este oficială. După ce campionatul mondial de F1 a confirmat pentru alți ani, acum o mare revenire pe circuitul Brianza: cea al prototipurilor care au scris întotdeauna pe Monza pagini de neșters ale istoriei.

Calendarul provizoriu al Campionatului Mondial de Anduranță 2020-2021, care a fost anunțat, are apariția a două noi locuri, Monza și Kyalami, păstrând în același timp multe dintre tradițiile favorite ale concurenților și fanilor care au devenit parte integrantă a succesului WEC în întreaga lume.

Cele opt curse, care se vor desfășura în Europa, Asia, Orientul Mijlociu, Africa și America, le permite producătorilor, echipelor și partenerilor WEC o adevărată vizibilitate intercontinentală în locurile bine stabilite din regiunile cheie din întreaga lume. Deși continuitatea și regularitatea au fost o marcă a campionatului până în prezent, WEC nu a fost niciodată timidă să inoveze și să introducă noi orizonturi.

Sezonul 9 va avea o rundă europeană suplimentară la Monza în octombrie; templul sportului cu motor italian unde a avut loc Prologul WEC în aprilie 2017, nu a mai găzduit până acum o cursă FIA WEC, dar a fost întotdeauna un mare favorit al echipelor și fanilor.

Complet nou pentru calendar este circuitul istoric, dar amplu reamenajat și modernizat în Kyalami din Africa de Sud. Situat între Johannesburg și Pretoria, cele 6 ore de Kyalami vor deschide noi vizite pentru fanii curselor de anduranță din întreaga lume și vor stabili curse de clasă mondială în Africa.

Aceste două locații sunt completate de piste populare și iconice, precum Silverstone, Fuji, Sebring, Bahrain, Sebring și Spa-Francorchamps. Curse de șase și opt ore vor avea loc înaintea finalei sezonului, cele 24 de ore de la Le Mans, în iunie 2021.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Calendarul FIA WEC 2020-2021 va fi prezentat Comisiei de Anduranță FIA, prezidată de Richard Mille, și va fi înaintat Consiliului FIA World Motor Sport pentru aprobare la Geneva pe 6 martie 2020.

FIA WEC se întoarce la Monza în sezoanele 2020/2021, primul sezon pentru Hypercar-uri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gérard Neveu, CEO al WEC, a declarat: „Când ai o listă care include Silverstone, Monza, Fuji, Bahrain, Kyalami, Sebring, Spa și, bineînțeles, Le Mans, te afli în centrul istoriei și patrimoniului curselor de anduranță, prezentul și viitorul lor. Calendarul este de asemenea excelent pentru harta  logistică, deoarece oferă echipelor noastre cel mai rentabil pachet posibil. Sperăm că acest program al sezonului 9 va face concurenții și fanii noștri foarte fericiți. ”

Pierre Fillon, președintele Clubului Automobilelor de Prezentare (ACO) a comentat: „Ce mod mai bun de a crea în noua eră a Le Mans Hypercars decât cu acest excelent calendar 2020-21. Reflectând o industrie auto în continuă evoluție, WEC continuă să prezinte producătorilor de automobile o platformă ideală pentru produsele lor și cu atât mai mult cu cât privim spre viitor și introducerea diferitelor platforme de energie regenerabilă. ”

Calendarul Provizoriu 2020-2021 FIA World Endurance Championship* 

  • 31 Aug/01 Sep 2020      Pre-Season Test, Silverstone    (Great Britain)
  • 05 September 2020       6 Hours of Silverstone               (Great Britain)
  • 04 October 2020            6 Hours of Monza                      (Italy)
  • 01 November 2020        6 Hours of Fuji                           (Japan)
  • 05 December 2020        8 Hours of Bahrain                     (Bahrain)
  • 06 February 2021          6 Hours of Kyalami                     (South Africa)
  • 19 March 2021              1000 Miles of Sebring (8 hours)  (USA)
  • 24 April 2021                 TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps    (Belgium)
  • 12-13 June 2021           24 Hours of Le Mans                  (France)

* Subiect aprobat de FIA World Motor Sport Council

Sursa: FIA-WEC / GP24 Author, Adrian Gros
Photocredit: FIA-WEC
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FIA-WEC / GP24 Author, Adrian Gros

Latest Posts

Don't Miss