Latest Posts

FIA va modifica regulile pentru obținerea Super Licenței

Vizualizări: 18573

FIA World Motorsport Council a decis să modifice regulile pentru obținerea Super Licenței, datorită pandemiei cu COVID-19. Super Licența FIA, reprezintă o calificare care le permite deținătorilor să ia parte în campionatul mondial de Formula 1. Există mai multe cerințe care trebuie să fie îndeplinite, cum ar fi: vârsta minimă de 18 ani, licență de competiție de grad A, trecerea unui test teoretic oficial FIA, în ceea ce privește codul și regulile din F1 și un permis de conducere valid, în țara din care fac parte.

Condiția decisivă este legată de punctele pentru Super Licență. Înainte piloții trebuiau să obțină cel puțin 40 de puncte într-o serie de motorsport, pe o perioada de trei ani ca să se poată califica pentru licență.

FIA a schimbat acum această regulă, extinzând perioada la 4 ani, 2020 fiind inclus. Se mai adaugă și faptul că „piloții care nu ating pragul de 40 de puncte, datorită unor circumstanțe care nu țin de ei, sau a unor cazuri de forță majoră, au oportunitatea de a fi luați în considerare de FIA, pentru o Super Licență”.

Declarația completă sună astfel:

„Având în vedere situația actuală, fereastra care le permite piloților să acumuleze puncte pentru Super Licență, a fost extinsă la 4 ani. Numărul cel mai mare de puncte cumulate în oricare din cei 3 sau 4 ani, incluzând 2020, va fi luat în considerare. Piloții care nu au reușit să adune cele 40 de puncte din cauza unor circumstanțe care nu se află sub controlul lor, sau în caz de forță majoră, vor avea oportunitatea de a fi luați în considerare de către FIA. Piloții trebuie să adune un minim de 30 de puncte și să demonstreze în mod constant, că au abilități extraordinare de pilotare a monoposturilor ca să poată să aplice, ținând cont de regulile noi.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss