Latest Posts

FIA respinge primul protest al Mercedes împotriva lui Verstappen la Abu Dhabi

Vizualizări: 11361

FIA a respins protestul Mercedes după ce cursa de sfârșit de sezon a fost decisă într-un mod controversat, campionii constructorilor afirmând că Max Verstappen l-a depășit pe Lewis Hamilton sub Safety Car.

În 30 de minute de la încheierea cursei de la Abu Dhabi, Mercedes a lansat două proteste, unul pentru o presupusă încălcare a articolului 48.8 din Regulamentul Sportiv care spune: „nici un pilot nu poate depăși o altă mașină pe pistă, inclusiv Safety Car-ul, până când acesta trece linia de start-finish (vezi articolul 5.3) pentru prima dată după ce mașina de siguranță a revenit la boxe.”

Directorul sportiv de la Mercedes, Ron Meadows, directorul de inginerie pe teren, Andrew Shovlin, și consilierul juridic Paul Harris, au fost chemați la 19:45, ora locală, la fel ca și directorul sportiv Red Bull Jonathan Wheatley, pentru a-și prezenta argumentele.

FIA a lansat un document la ora locală 22:14, în care afirmă că protestul a fost respins.

„Având în vedere diferitele declarații făcute de părți, Comisarii stabilesc că, deși Mașina 33 s-a deplasat la un moment dat, pentru o perioadă foarte scurtă de timp, ușor în fața Maşinii 44, într-un moment în care ambele mașini accelerau și frânau, s-a mutat înapoi în spatele Mașinii 44 și nu era în față când s-a încheiat perioada de Safety Car (adică la linie).

FIA

„În consecință, protestul este respins și depozitul pentru protest nu este restituit”, a încheiat declarația FIA.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Documentul FIA a mai dezvăluit că Red Bull a susținut următorul argument: „Red Bull a susținut că Mașina 44 nu a fost „depășită” de Mașina 33, că ambele mașini erau „pe frână și pe accelerație” și că există „un milion de precedente” sub Safety Car, unde mașinile au stat paralele, apoi s-au mutat înapoi în spatele mașinii care se afla în față.”

Totuși, chestiunea nu se termină aici, Mercedes a protestat și împotriva unei „presupuse încălcări a articolului 48.12 din Regulamentul Sportiv de Formula 1 al FIA din 2021” cu privire la revenirea mașinilor depăşite cu un tur la poziţia normală sub mașina de siguranță – rezultatul acelui protest nefiind încă hotărât.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss