Latest Posts

FIA confirmă: Plafonul costurilor pentru 2022, respectat de toate echipele

Vizualizări: 7773

Pentru sezonul 2022 al Formulei 1, FIA nu a constatat nicio încălcare a plafonului bugetar – de asemenea s-a cercetat și posibilele scăpări în timpul verificării

FIA a anunțat că toate cele zece echipe de Formula 1 au respectat plafonul de costuri în 2022 și că niciuna nu va fi sancționată. Prin urmare, fiecare echipă va primi un certificat de conformitate cu plafonul de costuri între 1 ianuarie 2022 și 31 decembrie 2022, care se ridică la o sumă de bază de 135 de milioane de dolari.

Ca parte a verificării, activitățile fiecărei echipe în afara Formulei 1, au fost și ele cercetate în detaliu. De asemenea, au avut loc vizite la fața locului.

Cu toate acestea, nu a fost constatată nicio încălcare, deși în trecut au existat controverse legate de echipele care au folosit corporații secundare pentru a-și susține proiectele din Formula 1. Această portiță a fost acum închisă.

Nu au fost raportate nici încălcări procedurale, de exemplu, în legătură cu o ajustare incorectă a costurilor, sau cu neprezentarea documentației necesare. La începutul sezonului, au existat zvonuri potrivit cărora ar fi existat echipe care ar fi încălcat regulamentul.

FIA

FIA vorbește de o “procedură de verificare detaliată”.
“Administrația FIA privind plafonarea costurilor a emis certificate de conformitate pentru toți cei zece concurenți. Examinarea a fost un proces intensiv și minuțios care a început cu o analiză detaliată a documentației prezentate de concurenți”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“În plus, toate activitățile din afara Formulei 1 ale echipelor au fost examinate în profunzime, ceea ce a inclus mai multe vizite la fața locului la instalațiile echipelor și proceduri de audit amănunțite pentru a evalua conformitatea cu reglementările financiare.”

“Administrația FIA privind plafoanele de costuri remarcă faptul că toți concurenții au acționat cu bună credință și au cooperat pe parcursul întregului proces.”

FIA

În anul precedent fuseseră aplicate două sancțiuni
Anul trecut, se constatase că Red Bull a depășit costurile cu aproximativ 1,8 milioane de dolari, o depășire minoră (mai puțin de cinci procente din valoarea totală a plafonului de costuri).

Compania a primit o sancțiune financiară de 7 milioane de dolari și o reducere de 10 % a resurselor de dezvoltare aerodinamică (tunel de vânt, CFD).

În cadrul revizuirii de anul trecut, Aston Martin a fost amendată cu 450.000 de dolari, pentru o încălcare procedurală legată de ajustarea costurilor pentru noua bază a întreprinderii de la Silverstone.

Dintre încălcările definite în regulamente, o “Încălcare semnificativă a cheltuielilor excedentare” este cea mai gravă și se referă la o depășire a cheltuielilor cu mai mult de cinci procente. În acest caz, FIA deduce puncte din Campionatul Mondial în funcție de amploarea încălcării și poate decide asupra unor sancțiuni financiare sau sportive suplimentare.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

FIA
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss