Latest Posts

FIA finalizează regulamentul motoarelor din Formula 1 pentru 2026

Vizualizări: 12068

FIA a aprobat în cele din urmă formularea regulamentului motoarelor din Formula 1 din 2026, care la rândul său deschide calea pentru ca Porsche să intre în parteneriat cu Red Bull Racing.

Cadrul pentru noul pachet de norme, care va renunța în principal la MGU-H și va trece la carburanți complet sustenabili, a fost convenit de mai multe săptămâni, dar aștepta aprobarea finală. Se înțelege că întârzierea a fost condusă de președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, dar că marți, 16 august, Consiliul Mondial al Sportului Auto a aprobat setul de reguli.

Patru „piloni cheie” au fost subliniați de către organismul de conducere ca fiind la baza pachetului care a fost conceput ca „rezultatul unei cercetări și dezvoltări extinse de către FIA”, plus colaborarea dintre producătorii actuali și potențialii noi producători de unități de propulsie. Acești piloni sunt „menținerea spectacolului”, prin care se va prelua în mare parte specificația actuală a motorului cu combustie internă V6 de 1,6 litri cu o rată redusă de combustibil.

FIA, Formula 1

Cu toate acestea, s-a renunțat, așa cum era de așteptat, la complexa și costisitoarea Motor Generator Unit – Heat, despre care se crede că a fost o condiție prealabilă pentru ca Porsche și Audi să acționeze în interesul Grupului Volkswagen. Un mesaj de „sustenabilitate a mediului” se potrivește, de asemenea, cu cerințele conglomeratului auto, deoarece F1 va trece la un combustibil complet sustenabil, crescând în același timp desfășurarea electrică a grupului motopropulsor hibrid cu până la 50% – echivalentul a 350 kW.

Sustenabilitatea financiară va fi, teoretic, impusă prin introducerea unui plafon de costuri pentru grupul motopropulsor. Acest lucru intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023 pentru a aduce o mai mare paritate sportivă și economică. Cifrele principale sunt pentru perioada 2022-25, un plafon de costuri de 95 de milioane de dolari și apoi 130 de milioane de dolari începând cu 2026 – deși acest lucru exclude activitățile de marketing, activitățile PU de generație curentă și furnizarea de echipe de clienți.

Încălcările mai mici ale limitei vor fi aplicate prin sancțiuni financiare și „sancțiuni sportive minore”, în timp ce încălcările mai grave vor fi sancționate cu reținerea punctelor din campionat. Ultimul pilon enumerat pentru noile reglementări este că acestea sunt „atractive pentru noii producători de unități de propulsie”. Christian Horner a discutat la Marele Premiu al Ungariei, ultima cursă înainte de pauza de vară, despre faptul că mai este nevoie de un proces îndelungat pentru a determina dacă Porsche și echipa sa Red Bull Racing sunt potrivite.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

FIA, Formula 1

Dar au apărut deja documente guvernamentale care dezvăluie o achiziție de 50% din echipa de curse de la marca din Stuttgart, pe lângă parteneriatul privind grupul motopropulsor, speculat pe scară largă. Cu privire la aprobarea noilor reguli de către WMSC, președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a declarat: „FIA continuă să avanseze pe calea inovației și a sustenabilității – în întregul nostru portofoliu de sporturi cu motor – Regulamentul privind unitățile de putere din Formula 1 2026 este cel mai important exemplu al acestei misiuni”.

„Introducerea tehnologiei avansate PU, împreună cu combustibilii sintetici sustenabili, se aliniază cu obiectivul nostru de a oferi beneficii pentru utilizatorii de mașini rutiere și de a ne îndeplini obiectivul nostru de a avea emisii nete de carbon zero până în 2030. Formula 1 se bucură în prezent de o creștere imensă și suntem încrezători că aceste Regulamente vor construi pe baza entuziasmului pe care l-au produs schimbările noastre din 2022”.

„Vreau să mulțumesc tuturor cadrelor de conducere și personalului tehnic al FIA implicate în acest proces pentru sârguința și angajamentul lor de a lucra împreună cu toate părțile interesate din Formula 1 pentru a realiza acest lucru. De asemenea, vreau să le mulțumesc membrilor WMSC pentru că au luat în considerare și au aprobat aceste regulamente”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss