Latest Posts

FIA ERC: Solans îi “fură” victoria asului local Monzón, Tempestini pe locul 8.

Vizualizări: 17857

Nil Solans a obținut a doua victorie din tot atâtea starturi în Campionatul European de Raliuri FIA (ERC) în acest sezon, după ce asul local Luis Monzón a avut probleme astăzi la Raliul Islas Canarias.

Nil Solans – care a revenit în serie după ce a ratat runda a doua, după ce nu a reușit să strângă bugetul necesar în timp util – a încheiat prima etapă completă la câteva secunde în urma lui Luis Mónzon, care a preluat conducerea vineri. Problemele de set-up l-au îngreunat inițial pe Nil Solans în prima dimineață și s-a luptat să împiedice supraîncălzirea pneurilor față ale Volkswagen Polo GTI R5, deși situația s-a îmbunătățit după câteva modificări utile în service.

Luis Monzón arăta bine pentru al patrulea său triumf în Rally Islas Canarias, deoarece l-a depășit pe Nil Solans cu 3,0sec în prima zi de sâmbătă, dar dezastrul a lovit chiar în următorul test. Pilotul în vârstă de 56 de ani a descoperit un șurub care a ajuns în interiorul unuia dintre pneurile Škoda Fabia Rally2. Nu a fost timp pentru a schimba roata înainte de etapă, iar pneul a cedat în cele din urmă după 4,3 km, provocând abandonul lui Luis Monzón.

FIA, Solans

Nil Solans a preluat apoi primul loc și a condus cu 10,4 secunde față de pilotul Citroën C3 Rally2 Yoann Bonato, înainte de ultima buclă. El s-a bucurat de un parcurs fără probleme în ultimele probe și a obținut a doua victorie a sezonului cu 11,2sec. „Este extraordinar să câștig aici”, a declarat Nil Solans. „Trebuie să le mulțumesc tuturor, sponsorilor mei și echipei, de asemenea. Această victorie este absolut pentru ei, iar fără ei nu am fi putut realiza acest lucru”.

„Ne-am luptat mult cu mașina, deoarece nu am avut timp sau bani pentru a face un test înainte de eveniment, așa că în timpul raliului am schimbat și am îmbunătățit lucrurile. Vreau să merg la următoarea etapă din Polonia, dar să vedem dacă vom găsi sprijinul necesar pentru a o face”, a adăugat el. Yoann Bonato a fost lăsat să lupte pentru locul al doilea cu pilotul echipei MRF Tyres Škoda, Efrén Llarena.

Efrén Llarena a redus deficitul lui Yoann Bonato la doar 0,7 secunde înainte de Power Stage, înainte de a-și depăși rivalul pe final pentru a încheia raliul cu timpi identici. Llarena a ocupat locul al doilea la numărătoare inversă, după ce a stabilit cel mai bun timp pe prima etapă nespecială, trecând astfel în fruntea campionatului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

FIA, Solans

Enrique Cruz a fost cel mai bine clasat din Insulele Canare și și-a adus Ford Fiesta Rally2 acasă la 12,7sec în spatele lui Yoann Bonato, ocupând locul patru. El a avut 45,3sec avans față de debutantul Škoda Pep Bassas, care a sărbătorit cel mai bun rezultat din istoria sa în ERC.

Simone Campedelli a avut un eveniment mixt. Pilotul italian a obținut sâmbătă prima sa victorie de etapă de la Rally di Roma Capitale 2019, dar a alunecat cu Skoda Fabia sa cu pneuri MRF într-o barieră de armătură la scurt timp după aceea și a coborât de pe locul trei pe locul nouă la general.

În ciuda faptului că hayonul mașinii s-a deschis în SS10, Campedelli a luptat pentru a obține locul cinci, terminând la 1min 28.0sec de lider. Javier Pardo a pierdut două locuri după-amiaza și a terminat la 18,1 secunde în urmă, după ce a avut o problemă la turbocompresorul Fabiei sale.

FIA, Solans

Simone Tempestini l-a depășit pe Norbert Herczig în ultima rafală pentru a prinde locul opt la doar 1,8sec, iar Alberto Battistolli a completat top zece. Toți trei au condus mașini Škoda.

Simon Wagner a recuperat maximum de puncte bonus din Power Stage după ce a repornit după accidentul de sâmbătă. Din păcate, colegul său de la Fabia, Grzegorz Gzryb, nu a fost la fel de norocos, deoarece a ieșit de pe șosea pe SS9.

Campionul național absolut de raliuri, Simone Tempestini, a mai urcat 3 locuri în clasamentul general al Campionatului European de Raliuri, iar în acest moment se află pe locul 5 după primele trei runde, la numai 12 puncte de podium.

După un loc 4 la etapa trecută din Azore, Simone Tempestini și Sergiu Itu au luat startul în această săptămână în Raliul Insulelor Canare, rundă la care au fost prezente 98 de echipaje. Mașina de concurs a celor doi, o Skoda Fabia Rally2 Evo, a avut mici probleme tehnice pe primele probe speciale, astfel că aceștia au avut o cursă contra cronometru pentru a recupera handicapul.

FIA, Solans

Tempestini, pe 8 în Raliul Insulelor Canare. Abandon pentru Maior

Echipajul românesc a încheiat în cele din urmă pe 8 în etapa unde victoria le-a revenit spaniolilor Nil Solans și Marc Marti. Cu 9 puncte obținute, Tempestini a urcat până pe locul 5 în clasamentul general al Europeanului de raliuri, fiind la un singur punct de locul 4 și la 12 de poziția a treia.

„A fost un raliu dificil, cu probleme set up la mașină, pe care le-am rezolvat doar pe parcurs, însă e o experiență pentru noi. Suntem mai bine pregătiți pentru etapele de asfalt de la Roma și Barum, care se aseamănă foarte mult cu ce suntem noi obișnuiți. Până atunci, ne concentrăm pe Polonia, una dintre etapele noastre favorite și unde avem planuri mari”, a spus Tempestini la finalul raliului.

Campionatul European de Raliuri mai programează încă patru etape în acest sezon competițional. Lider provizoriu este spaniolul Efrén Llarena. Cel de-al doilea echipaj românesc care a luat startul în etapa din Canare, format din juniorii Norbert Maior și Francisca Maior, a abandonat după a patra probă specială, din cauza problemelor tehnice, într-un moment în care ocupa prima poziție în topul de la ERC4.

Ambele echipaje de la Napoca Rally Academy vor fi prezente și săptămâna viitoare la Raliul Argeșului, acolo unde Tempestini are de apărat prima poziție câștigată în ultimii trei ani.

Rezultatele Raliului Islas Canarias:

FIA, Solans

  • Mai multe știri despre Campionatul European de Raliuri ERC găsiți AICI.
Sursa: FIA ERC
Photocredit: FIA ERC
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FIA ERC

Latest Posts

Don't Miss