Latest Posts

FIA dezvăluie zonele DRS, la întoarcerea Formulei 1 în Istanbul Park

Vizualizări: 13965

FIA a confirmat astăzi, faptul că circuitul de la Istanbul va avea două zone DRS, pe care piloții le vor putea utiliza, în acest weekend, în Grand Prix-ul Turciei. F1, revine în Istanbul Park, după o absență de 9 ani, ca parte a calendarului adoptat pe perioada pandemiei cu Covid-19.

Istanbul Park a făcut parte din programul competițional, din 2005, până în 2011, cel mai recent eveniment, având loc în primul an de implementare a sistemului DRS, în F1. Cu acea ocazie, s-a utilizat o singură zonă de acest fel, dar în anii următori, s-a ajuns chiar și la 3 zone DRS.

Zona originală, din Istanbul Park, avea punctul de detecție, în virajul 9, iar cel de activare, cu 82 de metri, înaintea virajului 11 și se putea utiliza, până în virajul 12. Cea de-a doua porțiune adăugată pentru DRS, va fi pe linia de fugă principală, iar punctul de activare, este la 69 de metri de ultimul viraj. Secțiunea a fost amplasată pe 33 de metri după virajul de dreapta, cu numărul 13.

Ca deobicei, piloții pot folosi flapsul mobil, în oricare din cele două zone, în orice moment al antrenamentelor și al calificărilor, și când se află la mai puțin de o secundă de alt monopost, în cursă.

Sursa: scuderiafans.com
Photocredit: formula1.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

scuderiafans.com

Latest Posts

Don't Miss