Latest Posts

FIA deschide o investigație privind un potențial conflict de interese al lui Toto Wolff

Vizualizări: 48419

Toto Wolff, șeful Mercedes din Formula 1, și soția sa, Susie Wolff, sunt investigați de departamentul de conformitate al FIA pentru un potențial conflict de interese.

Evoluția dramatică vine după ce FIA a considerat că trebuie să acționeze în urma plângerilor directorilor de echipe de Formula 1 cu privire la activitățile cuplului. Toto Wolff este directorul echipei Mercedes AMG F1, în timp ce soția sa Susie Wolff este directorul general al F1 Academy, care este administrată de deținătorii drepturilor comerciale ale F1. Se înțelege că au existat preocupări legate de faptul că cei doi au acces la informații care nu ar fi disponibile în mod normal pe canalele obișnuite, ceea ce ar putea fi considerat, prin urmare, un conflict de interese.

FIA

Sugestia este că Toto Wolff are acces la cunoștințe confidențiale despre activitățile FOM, pe care șefii echipelor rivale nu le au, în timp ce Susie Wolff este bine informată despre discuțiile directorilor de echipă care pot fi de folos FOM. Acest lucru a provocat îngrijorări legate de faptul că presupusele conversații secrete de la nivelul directorilor de echipă ar putea fi transmise către conducerea superioară a F1. Un raport publicat în revista BusinessF1 a sugerat că un comentariu făcut de Toto Wolff la o întâlnire recentă a directorilor de echipă, bazat pe informații care nu puteau proveni decât de la FOM, a acționat ca punct de declanșare pentru ca alți șefi să se plângă.

În timp ce echipele rivale nu și-au exprimat public îngrijorarea cu privire la această situație, se înțelege că președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a fost presat în legătură cu existența unui potențial conflict de interese. Ca răspuns, Ben Sulayem a cerut Departamentului de conformitate al FIA să investigheze. O declarație a FIA de marți a declarat: „FIA a declarat că FIA este conștientă de speculațiile din mass-media centrate pe acuzația că informații de natură confidențială au fost transmise unui director de echipă de F1 de către un membru al personalului FOM. Departamentul de conformitate al FIA analizează această chestiune”.

FIA

Susie Wolff a fost numită director general al Academiei F1 în luna martie a acestui an, după ce a ocupat recent funcția de director de echipă și, mai târziu, de CEO al echipei Venturi Formula E între 2018 și 2022. Fondatoare a inițiativei Dare To Be Different, un program conceput pentru a stimula participarea femeilor în sporturile cu motor, scoțianca a fost de atunci vorbitor principal la conferințe importante, cum ar fi 2023 Pendulum Summit din Dublin. În calitatea sa de director general al F1 Academy, Susie Wolff raportează direct directorului general al F1, Stefano Domenicali.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss