Latest Posts

FIA confirmă trei curse de Sprint pentru 2022, cu puncte pentru primii opt

Vizualizări: 12524

FIA a confirmat că doar trei evenimente de Sprint vor avea loc în 2022, după ce planul inițial prevedea șase.

În plus, ca răspuns la feedback-ul primit atât de la piloți, cât și de la fani, pole position-ul va fi acum acordat oficial celui mai rapid pilot din calificările de vineri, în locul câștigătorului evenimentului de sprint. Într-o altă modificare, punctele vor fi acum acordate primilor opt clasați, în loc de doar primilor trei, așa cum a fost cazul în 2021. Numele evenimentului de sâmbătă a fost, de asemenea, schimbat oficial din calificarea de sprint în doar sprint.

Cele trei weekend-uri de curse alese pentru a găzdui sprinturile în acest sezon sunt GP-urile din Emilia Romagna, Austria și Brazilia, ceea ce înseamnă că evenimentele planificate pentru Bahrain, Canada și Olanda au fost abandonate. Interlagos a găzduit deja un eveniment de sprint în 2021, alături de Silverstone și Monza. Planul a fost convenit astăzi la Comisia FIA F1, după luni de discuții cu echipele cu privire la nivelul de despăgubire pentru daunele accidentale, unele echipe făcând de fapt prelungirea plafonului de costuri.

F1 Sprint

O reducere de la șase la trei evenimente a reieșit ca un compromis din dezbatere. Când au fost publicate calendarele detaliate de weekend pentru fiecare cursă din weekendul 2022, săptămâna trecută, nu au fost incluse sprinturi, în așteptarea acordului oficial de astăzi – care nu a văzut nicio modificare a cifrelor financiare convenite pentru 2021. Schimbarea în alocarea punctelor este semnificativă și pune o primă mult mai mare pe o performanță bună sâmbătă.

În loc de alocarea anterioară de 3-2-1 pentru primii trei, punctele vor fi acordate pe baza 8-7-6-5-4-3-2-1. FIA a notat într-o declarație: „În urma unei analize a celor trei evenimente de sprint care au avut loc în 2021 și a recunoașterii de către toți că formatul a creat beneficii pozitive pentru sport, au fost propuse trei evenimente de sprint pentru 2022, recunoscând acest lucru ca fiind un număr sensibil în lumina presiunilor deja puse asupra echipelor pentru acest sezon odată cu introducerea unor modificări majore în regulament.

„Comisia a aprobat în unanimitate cele trei evenimente de sprint pentru sezonul următor, încorporând o serie de actualizări ale formatului bazate pe feedback-ul fanilor, mass-mediei și echipelor.” Declarația a adăugat: „Ajustările plafonului costurilor pentru evenimentele de sprint vor rămâne neschimbate față de 2021”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss