GP24 Media

LATEST POSTS

FIA apară acordul cu cei de la Scuderia Ferrari

Vizualizări: 19884

FIA și-a apărat acordul privat cu Ferrari față de legalitatea motoarelor lor din 2019, în ciuda criticilor primite din partea celorlalte echipe, (care nu sunt motorizat Ferrari).  Săptămâna trecută, FIA a anunțat că a ajuns la o „soluționare” cu Ferrari în legătură cu motorul lor din 2019, dar nu a declarat dacă acordul a fost făcută deoarece motorul Scuderia a fost ilegal sau dacă nu.

Rivalii au acuzat Ferrari-ul că a încălcat debitul de combustibil și a trecut de senzorii FIA și imediat după anunțul FIA, șeful Mercedes, Toto Wolff, a adus la un loc toate cele șapte echipe care nu erau motorizat Ferrari pentru a cere o explicație. Consilierul Red Bull, dr. Helmut Marko, a cerut chiar compensații de „24 de milioane de dolari” după ce echipa sa a terminat P3 în Campionatul Constructorilor din 2019 în spatele echipei Ferrari.

Într-o declarație, citată de Sky Sports, FIA a spus că, deși „nu a fost pe deplin satisfăcută de rezultatele” după investigația lor, iar organul de conducere al Formulei 1 a decis că „acțiuni suplimentare nu vor avea ca rezultat neapărat un caz concludent din cauza complexitatea problemei și imposibilitatea materială de a oferi dovezi fără echivoc ale unei încălcări.”

FIA a efectuat o analiză tehnică detaliată pe unitatea de putere al Scuderia Ferrari, așa cum este autorizată pentru orice concurent din Campionatul Mondial FIA Formula One”, potrivit comunicatul.

Investigațiile ample și amănunțite întreprinse în sezonul 2019 au ridicat suspiciuni că motorul Ferrari ar putea fi considerat ca nu funcționează în orice moment în limitele reglementărilor FIA. Dar Ferrari s-a opus ferm suspiciunilor și a reiterat că PU-ul său a funcționat întotdeauna în conformitate cu reglementările FIA.

Pentru a evita consecințele negative pe care un litigiu îndelungat le-ar presupune, în special, din cauza incertitudinii rezultatului acestor litigii și în interesul superior al Campionatului și al părților interesate ale acestuia, FIA, în conformitate cu articolul 4 alineatul (ii) din Regulile judiciare și disciplinare (JDR), au decis să încheie un acord de soluționare eficient și disuasiv cu Ferrari pentru a încheia procedura.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Acest tip de acord este un instrument legal recunoscut ca o componentă esențială a oricărui sistem disciplinar și este utilizat de multe autorități publice și alte federații sportive în gestionarea litigiilor.

Într-o scrisoare deschisă adresată FIA de către Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, AlphaTauri și Williams, aceștia și-au exprimat un „angajament împărtășit de a urmări dezvăluirea completă și adecvată în această problemă, pentru a se asigura că sportul nostru tratează în mod corect toți concurenții, și în egală măsură.

În plus, ne rezervăm drepturile de a solicita acțiuni în justiție, în cadrul procesului legal al FIA și în fața instanțelor competente.

Sursa: GP24 Author, Frank van Nunen
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES