Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  FIA apară acordul cu cei de la Scuderia Ferrari

  FIA și-a apărat acordul privat cu Ferrari față de legalitatea motoarelor lor din 2019, în ciuda criticilor primite din partea celorlalte echipe, (care nu sunt motorizat Ferrari).  Săptămâna trecută, FIA a anunțat că a ajuns la o „soluționare” cu Ferrari în legătură cu motorul lor din 2019, dar nu a declarat dacă acordul a fost făcută deoarece motorul Scuderia a fost ilegal sau dacă nu.

  Rivalii au acuzat Ferrari-ul că a încălcat debitul de combustibil și a trecut de senzorii FIA și imediat după anunțul FIA, șeful Mercedes, Toto Wolff, a adus la un loc toate cele șapte echipe care nu erau motorizat Ferrari pentru a cere o explicație. Consilierul Red Bull, dr. Helmut Marko, a cerut chiar compensații de „24 de milioane de dolari” după ce echipa sa a terminat P3 în Campionatul Constructorilor din 2019 în spatele echipei Ferrari.

  Într-o declarație, citată de Sky Sports, FIA a spus că, deși „nu a fost pe deplin satisfăcută de rezultatele” după investigația lor, iar organul de conducere al Formulei 1 a decis că „acțiuni suplimentare nu vor avea ca rezultat neapărat un caz concludent din cauza complexitatea problemei și imposibilitatea materială de a oferi dovezi fără echivoc ale unei încălcări.”

  “FIA a efectuat o analiză tehnică detaliată pe unitatea de putere al Scuderia Ferrari, așa cum este autorizată pentru orice concurent din Campionatul Mondial FIA Formula One”, potrivit comunicatul.

  Investigațiile ample și amănunțite întreprinse în sezonul 2019 au ridicat suspiciuni că motorul Ferrari ar putea fi considerat ca nu funcționează în orice moment în limitele reglementărilor FIA. Dar Ferrari s-a opus ferm suspiciunilor și a reiterat că PU-ul său a funcționat întotdeauna în conformitate cu reglementările FIA.

  Pentru a evita consecințele negative pe care un litigiu îndelungat le-ar presupune, în special, din cauza incertitudinii rezultatului acestor litigii și în interesul superior al Campionatului și al părților interesate ale acestuia, FIA, în conformitate cu articolul 4 alineatul (ii) din Regulile judiciare și disciplinare (JDR), au decis să încheie un acord de soluționare eficient și disuasiv cu Ferrari pentru a încheia procedura.

  Acest tip de acord este un instrument legal recunoscut ca o componentă esențială a oricărui sistem disciplinar și este utilizat de multe autorități publice și alte federații sportive în gestionarea litigiilor.

  Într-o scrisoare deschisă adresată FIA de către Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, AlphaTauri și Williams, aceștia și-au exprimat un „angajament împărtășit de a urmări dezvăluirea completă și adecvată în această problemă, pentru a se asigura că sportul nostru tratează în mod corect toți concurenții, și în egală măsură.

  În plus, ne rezervăm drepturile de a solicita acțiuni în justiție, în cadrul procesului legal al FIA și în fața instanțelor competente.

  Sursa: GP24 Author, Frank van Nunen

  Photocredit: Getty Images


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss