GP24 Media

LATEST POSTS

FIA aduce îmbunătățiri în ceea ce privește măsurile de siguranță pe ciruitul din Bahrain

Vizualizări: 12710

Accidentul lui Romain Grosjean a determinat oficialii FIA să găsească măsuri suplimentare de siguranță pentru etapa din acest weekend de pe circuitul din Sakhir, Bahrain. Jumătate din monopostul lui Grosjean a rămas blocat în barierele Armco, în virajul 3 și a izbucnit în flăcări. Pilotul Haas a reușit, din fericire să iasă la timp și a fost preluat de echipajul medical, ca mai apoi, să petreacă trei nopți în spital, datorită arsurilor suferite pe mâini.

Formula 1 a rămas în Bahrain și în acest weekend, deoarece va avea loc Marele Premiu al Sakhir-ului, pe o nouă configurație (din exterior), mai scurtă cu aproximativ 2 km și potrivită pentru viteze mari.

FIA investighează în acest moment, condițiile în care s-a produs accidentul lui Grosjean, urmând să ajungă la o concluzie clară peste circa 8 săptămâni, dar între timp, a adus mici îmbunătățiri pistei din Bahrain. Două rânduri de anvelope cu o bandă specială de siguranță au fost instalate, între virajele 3 și 4. Bariera de pneuri de pe partea dreaptă a virajului 9, va fi extinsă pe 4 rânduri. Virajul de dreapta dintre curbele 8 și 9, va fi îndepărtat pentru a se reduce riscul de ridicare de la sol a monoposturilor.

Directorul de cursă, Michael Masi i-a avertizat pe piloți să nu încerce să încetinească între virajele 4 și 9 pentru a crea distanță între monoposturi. Traficul și imposibilitatea de a găsi aer curat pe pistă, s-ar putea să fie două probleme weekend-ul acesta, datorită configurației foarte scurte. Simulările prezic că timpul pe tur ar putea ajunge pe la 55 de secunde. Orice pilot care încearcă să creeze distanță, prin încetinire, între virajele 4 și 9 va fi raportat comisarilor.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES