More

  Latest Posts

  FIA aduce îmbunătățiri în ceea ce privește măsurile de siguranță pe ciruitul din Bahrain

  Accidentul lui Romain Grosjean a determinat oficialii FIA să găsească măsuri suplimentare de siguranță pentru etapa din acest weekend de pe circuitul din Sakhir, Bahrain. Jumătate din monopostul lui Grosjean a rămas blocat în barierele Armco, în virajul 3 și a izbucnit în flăcări. Pilotul Haas a reușit, din fericire să iasă la timp și a fost preluat de echipajul medical, ca mai apoi, să petreacă trei nopți în spital, datorită arsurilor suferite pe mâini.

  Formula 1 a rămas în Bahrain și în acest weekend, deoarece va avea loc Marele Premiu al Sakhir-ului, pe o nouă configurație (din exterior), mai scurtă cu aproximativ 2 km și potrivită pentru viteze mari.

  FIA investighează în acest moment, condițiile în care s-a produs accidentul lui Grosjean, urmând să ajungă la o concluzie clară peste circa 8 săptămâni, dar între timp, a adus mici îmbunătățiri pistei din Bahrain. Două rânduri de anvelope cu o bandă specială de siguranță au fost instalate, între virajele 3 și 4. Bariera de pneuri de pe partea dreaptă a virajului 9, va fi extinsă pe 4 rânduri. Virajul de dreapta dintre curbele 8 și 9, va fi îndepărtat pentru a se reduce riscul de ridicare de la sol a monoposturilor.

  Directorul de cursă, Michael Masi i-a avertizat pe piloți să nu încerce să încetinească între virajele 4 și 9 pentru a crea distanță între monoposturi. Traficul și imposibilitatea de a găsi aer curat pe pistă, s-ar putea să fie două probleme weekend-ul acesta, datorită configurației foarte scurte. Simulările prezic că timpul pe tur ar putea ajunge pe la 55 de secunde. Orice pilot care încearcă să creeze distanță, prin încetinire, între virajele 4 și 9 va fi raportat comisarilor.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss