Latest Posts

FIA a stabilit o nouă procedură de repornire a F1 după steagul roșu

Vizualizări: 19423

FIA a implementat o nouă procedură pentru repornirile cu steag roșu la cursele de Formula 1 pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului, confirmând informațiile inițiale ale publicației Autosport.

Un start întârziat de pe grila de start la recentul Mare Premiu al Australiei a dus la haos, deoarece piloții s-au luptat cu pneurile reci, ceea ce a declanșat o serie de coliziuni în primul viraj care au dus la un nou steag roșu. În urma unor discuții îndelungate în cadrul ședinței de informare a piloților de F1 de vineri seară din Azerbaidjan, se înțelege că Fernando Alonso a sugerat o modificare a procedurilor care ar putea fi introdusă pentru a-i ajuta pe piloți să se pregătească mai bine pentru reporniri.

FIA, Procedura

Ideea este ca, în loc ca piloții să fie lăsați cu doar câteva viraje pentru a-și încălzi pneurile înainte de o repornire, mașina de siguranță din F1 să plece mai devreme decât a fost normal până acum pentru a oferi liderului cursei mai mult control asupra ritmului. Ideea a fost convenită între echipe sâmbătă dimineața, iar directorul de cursă al F1, Niels Wittich, a confirmat înainte de sprintul de sâmbătă modul în care vor funcționa noile proceduri. În loc ca mașina de siguranță să conducă plutonul pentru cea mai mare parte a turului înainte de a-și stinge luminile, aceasta va pleca acum cu 30 de secunde înaintea plutonului.

Un purtător de cuvânt al FIA a confirmat: “Această procedură va însemna că mașina de siguranță va ieși de la boxe și apoi își va stinge imediat luminile, astfel încât, atunci când plutonul va ieși de la boxe 30 de secunde mai târziu, ritmul va fi dictat de mașina de frunte pe turul de start. „Această procedură actualizată a fost implementată pentru a le permite piloților să își gestioneze mai eficient temperatura pneurilor înainte de reluarea startului pe grilă”.

FIA, Procedura

În timp ce noua procedură intră în vigoare pentru Baku, FIA caută să găsească o soluție mai permanentă dincolo de acest weekend. „Modificarea notelor de eveniment este o măsură temporară, iar FIA, împreună cu echipele și FOM, va discuta potențialele opțiuni de actualizare a regulamentelor legate de acest subiect ca soluție permanentă la această problemă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Noile orare ale procedurii de restart sunt cele de mai jos:

  • – Semnal de 10 minute
  • – Semnal de 5 minute
  • – Semnal de 3 minute
  • – 2 Minute – mașinile conduse în tur vor părăsi linia boxelor pentru a parcurge un tur și vor reveni la boxe
  • – 1 minut Semnal
  • – Semnal de 15 secunde
  • – Semafor verde la ieșirea de la boxe – SC va părăsi linia de boxe cu luminile aprinse, luminile se vor stinge după 1 secundă.
  • – 30 Secunde după ce SC a părăsit linia boxelor, toți piloții părăsesc linia boxelor și se îndreaptă spre grila de start fără a efectua depășiri.
  • – Procedura de start pe grila de start.

FIA, Procedura

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss