More

  Latest Posts

  Ferrari va participa la clasa Le Mans Hypercar începând din 2023

   

  La câteva luni după ce echipele din Formula 1 s-au înțeles asupra unui plafon de buget, Ferrari a făcut un anunț de mare importantă pentru fanii Scuderiei. După exact 50 de ani, echipa de la Maranello va reveni într-un campionat mondial de anduranță la categoria supremă.

  Conform noului regulament ce va intra în vigoare în campionatul mondial de anduranță, Ferrari va participa la LMH (Le Mans Hypercar), alături de numeroși alți constructori, cum ar fi  Glickenhaus, Peugeot, Toyota, Audi, Porsche și Acura.

  Ferrari a câștigat ultima oară la Le Mans în 1965 și în total și-a adjudecat nouă victorii în celebra cursa franceză de 24 de ore. “În peste șaptezeci de ani de curse, pe circuitele din întreaga lume, noi am dus mașinile noastre spre victorie grație tehnologiei dezvoltate de noi la Maranello.” a declarat John Elkan, președintele Ferrari.

  “Prin noul program pe care îl vom face la Le Mans, Ferrari confirmă din nou dorința și determinarea de a fi protagonistă la marile evenimente globale din lumea motorsportului.” a adăugat oficialul echipei italiene.

  La auzul acestei vești, Jean Todt, președintele FIA și fost team principal al echipei Ferrari în Formula 1, și-a exprimat încântarea. “Anunțul celor de la Ferrari că vor participa în campionatul mondial de anduranță la clasa Le Mans Hypercar începând din 2023 este o veste extraordinară pentru FIA, pentru ACO, dar și pentru întreaga lume a motorsportului.” a declarat Todt.

  “Cred cu tărie în ideea de a folosi Hypercar-urile concurând în campionatul mondial de anduranță și în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Abia aștept să văd acest proiect ambițios al celor de la Ferrari.” a adăugat președintele FIA.

  “I believe in the concept of road-relevant Hypercars competing in the FIA WEC and at the 24 Hours of Le Mans. I’m looking forward to seeing this legendary brand taking on this ambitious project.”

  Frederic Lequien, CEO-ul campionatului mondial de anduranță și-a exprimat și el bucuria vis-a-vis de decizia celor de la Ferrari. “Suntem încântați de faptul că noul regulament va atrage după sine atâția constructori faimoși din industria auto. Ferrari este un brand de mare prestigiu și e sinonim cu ideea de hypercar. Prin urmare, nu am dubii că vor fi extrem de competitivi pe pistă. Suntem onorați să îi revedem pe Ferrari la clasa regină a mondialului de anduranță.” a declarat oficialul francez.

   

   

  Sursa: Autosport

  Photocredit: Autosport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss