Latest Posts

Ferrari stabilește debutul Hypercar-ului Le Mans în iunie

Vizualizări: 28225

Ferrari speră să dezvăluie pentru prima dată așteptatul său Hypercar Le Mans, pe pista sa de testare de la Fiorano, în iunie, potrivit șefului său de curse de mașini sport, Antonello Coletta.

Mașina va merge apoi într-un program amplu de teste, înainte de debutul său în Campionatul Mondial de Anduranță FIA din 2023 – care îi va anunța revenirea în clasa de top la 24 de ore de Le Mans, cursă pe care a câștigat-o în nouă ocazii, ultima fiind în 1965. Este în concordanță cu dezvoltarea hypercar-ului, care este condus de AF Corse, cu mașina sa 296 GT3 de generație următoare, care este în prezent în construcție la Oreca.

„Vom începe [testarea] cu noul hipercar, sper în iunie sau iulie, și cu noua mașină GT3 mai mult sau mai puțin în prima zi a lunii aprilie, iar aceste activități vor fi foarte importante pentru a face o bază pentru viitor.” a spus Coletta, care este șeful departamentului Attivita Sportive GT al Ferrari. „Vom începe pe pista noastră din Fiorano – pentru că este tradiție și necesită un efort minim pentru a deschide ușile, a porni motorul și a pleca – pot doar să deschid fereastra biroului și să privesc!

„Și după aceea vom vedea. Tehnicienii noștri au creat deja o hartă a programului de testare.” Coletta spune că are deplină încredere în regulile LMH pentru a produce „o mașină grozavă” la revenirea Ferrari la cel mai înalt nivel al curselor de mașini sport la nivel mondial pentru prima dată în jumătate de secol – mai degrabă decât traseul LMDh cu costuri mai mici pe care Audi, BMW și Porsche l-au luat, care se bazează pe șasiul LMP2 de generație următoare.

„Când Ferrari a ales să fie implicat în clasa de top, trebuia doar să fie în Le Mans Hypercar”, a spus el. „Ferrari a făcut toate mașinile din istoria sa, așa că nu avem de ales, aceasta este filosofia noastră. „Pot spune că proiectul nostru merge înainte foarte repede. Este foarte complicat, pentru că LMH este mai complicat decât LMDh, dar asta am ales. „Când concuram într-o categorie, este normal ca mașina să fie toată Ferrari, întregul proiect este sub controlul personalului nostru tehnic.

Va fi o mașină bună, o mașină rapidă, o mașină grozavă și – cu toate mașinile implicate în această categorie – cred că stilul va fi foarte diferit între ele. „Cred că este important ca fanii să înțeleagă foarte ușor ce este un Ferrari, acesta este un Peugeot, acesta este o Toyota… În trecut, era greu de înțeles diferențele dintre astfel de mașini similare. „Pentru noi, cea mai importantă aniversare este că în 2023 se împlinesc 50 de ani de la ultima cursă cu prototipuri, cea mai bună și cea mai importantă categorie.”

Ferrari

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Specificațiile motorului Ferrari LMH cu tracțiune integrală vor rămâne secrete până când mașina va fi lansată la sfârșitul acestui an. Întrebat despre asta, el a răspuns: „Este normal ca Toyota să fie puternică pentru că vor fi în această categorie de doi ani înainte să avem prima noastră cursă. Prefer să nu discut despre detalii tehnice în afara fabricii. „Sperăm să lucrăm foarte bine în a doua jumătate a sezonului 2022, când vom începe cu testele.

Este normal ca, cu opt sau nouă mărci din această categorie în WEC și IMSA și în total în Le Mans, eforturile necesare vor trebui să fie foarte, foarte consecvente. „Dar cred că este important pentru noi să mergem înainte într-o competiție atât de puternică, cu atât de mulți producători concurând împreună pentru prima dată în clasa de top. Va fi o ocazie importantă pentru lumea andurantei.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Anduranță găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss