More

  Latest Posts

  Ferrari și Haas „nu fac schimb de informații, în afara celor permise de regulament”

  În noul sezon, parteneriatul dintre Haas și Ferrari, se va intesifica. Echipa de la Maranello va furniza motoare, componente tehnice, dar și personal, formației din Kannapolis. Printre oamenii care trec la Haas, se numără și Simone Resta, fostul inginer șef care se ocupa de șasiurile Ferrari.

  Mutarea lui Resta și a altor resurse ale Scuderiei, face parte din planul de reducere a costurilor, realizat de Mattia Binotto. Acest parteneriat, a fost declanșat practic, de sosirea lui Mick Schumacher în Formula 1. Așadar, pilotul german va debuta alături de Haas, dar cu un sprijin semnificativ, din partea Scuderiei Ferrari.

  „Dacă trebuie să reduc personalul, sunt mult mai fericit să știu că băieții aceia se duc la Haas, să ajute echipa, decât să fie pe piață și să poată merge la oricare altă formație”, a declarat Binotto. „Deci așa privim această colaborare. Acești oameni vor fi în Maranello, într-o clădire complet diferită de cea a Scuderiei și nu vor avea acces la ce facem noi. Totul este separat și așa va rămâne.”

  „Am încercat să realizăm sinergii noi cu echipele client, privind viitorul. Ați observat recent că unul dintre seniorii din filiera tehnică, Simone Resta, s-a mutat la Haas pentru a ocupa un rol semnificativ. Și nu este singurul care face asta. Și alți tehnicieni se vor alătura formației americane, ca parte a procesului nostru de reducere a costurilor, dar va face mai puternice organizațiile partenere și echipele client.”

  „Haas este o echipă complet independentă, în ceea ce privește relația cu Ferrari. Nu este o echipă junioară, iar noi nu facem schimb de informații, în afară de cele prevăzute în regulament, deci este vorba despre o organizație independentă față de Ferrari”, a concluzionat Binotto.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss