GP24 Media

LATEST POSTS

Ferrari și Haas „nu fac schimb de informații, în afara celor permise de regulament”

Vizualizări: 14362

În noul sezon, parteneriatul dintre Haas și Ferrari, se va intesifica. Echipa de la Maranello va furniza motoare, componente tehnice, dar și personal, formației din Kannapolis. Printre oamenii care trec la Haas, se numără și Simone Resta, fostul inginer șef care se ocupa de șasiurile Ferrari.

Mutarea lui Resta și a altor resurse ale Scuderiei, face parte din planul de reducere a costurilor, realizat de Mattia Binotto. Acest parteneriat, a fost declanșat practic, de sosirea lui Mick Schumacher în Formula 1. Așadar, pilotul german va debuta alături de Haas, dar cu un sprijin semnificativ, din partea Scuderiei Ferrari.

„Dacă trebuie să reduc personalul, sunt mult mai fericit să știu că băieții aceia se duc la Haas, să ajute echipa, decât să fie pe piață și să poată merge la oricare altă formație”, a declarat Binotto. „Deci așa privim această colaborare. Acești oameni vor fi în Maranello, într-o clădire complet diferită de cea a Scuderiei și nu vor avea acces la ce facem noi. Totul este separat și așa va rămâne.”

„Am încercat să realizăm sinergii noi cu echipele client, privind viitorul. Ați observat recent că unul dintre seniorii din filiera tehnică, Simone Resta, s-a mutat la Haas pentru a ocupa un rol semnificativ. Și nu este singurul care face asta. Și alți tehnicieni se vor alătura formației americane, ca parte a procesului nostru de reducere a costurilor, dar va face mai puternice organizațiile partenere și echipele client.”

„Haas este o echipă complet independentă, în ceea ce privește relația cu Ferrari. Nu este o echipă junioară, iar noi nu facem schimb de informații, în afară de cele prevăzute în regulament, deci este vorba despre o organizație independentă față de Ferrari”, a concluzionat Binotto.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES