More

  Latest Posts

  Ferrari se îndepărtează de rivalii McLaren în Campionatul Constructorilor

  Ferrari a avut un Mare Premiu puternic la Sao Paulo, depășindu-i pe rivalii McLaren cu 18 puncte în lupta pentru locul trei în Campionatul Constructorilor – în ciuda unui început teribil pentru Carlos Sainz.

  După ce l-a depășit pe coechipierul Charles Leclerc și apoi a câștigat un loc impresionant pe grila de la Sprint, Sainz spera la un rezultat mare.

  Totul a mers prost când luminile s-au stins, însă, spaniolul făcând o evadare slabă, care a dus la contactul cu Lando Norris de la McLaren la fuga în primul viraj.

  „Este foarte ciudat, deoarece cred că am făcut același început ca ieri, aceeași procedură, dar din anumite motive astăzi nu înțeleg de ce am declanșat o patinare a roților”, a explicat Sainz.

  „Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat – dacă a fost ceva ciudat cu ambreiajul sau cu anvelopele, pentru că m-a costat clasarea în top-5 pe care o căutam astăzi.”

  El a ratat-o, totuși, luând steagul pe locul 6 în spatele lui Leclerc, scăpând aparent nevătămat de dramele sale de început. Nu același lucru se poate spune despre fostul său coechipier Norris, care a suferit o perforație după ce a marcat aripa din față a lui Sainz, când acesta a trecut de Ferrari-ul care începea încet și a trecut linia de finish pe locul zece.

  Ferrari

  „Este o linie foarte fină între cine se transformă în cine”, a spus Sainz. „Evident că virajul merge la stânga și eu țineam interiorul, dar nu știu – nu cred că am făcut ceva în mod deliberat împotriva lui. În orice caz, am simțit că a trecut puțin devreme în Virajull 1 și ne-am încurcat. Dar un incident de curse, lucruri care se întâmplă – îmi pare rău pentru el dacă am făcut ceva greșit, dar sincer să fiu, nu cred că am făcut.”

  În timp ce Sainz a fost dezamăgit de rezultatul său, colegul de echipă Leclerc a fost încântat să revină de la rezultatul său dezamăgitor P7 în Sprint pentru a ocupa locul cinci, deoarece – spre deosebire de ultima dată în Mexic – Ferrari s-a trezit nederanjat de AlphaTauri în bătălia din spatele lui Mercedes și Red Bull.

  „Foarte fericit”, a spus Leclerc despre ritmul său de cursă la Interlagos. „Azi a fost totul despre gestionarea decalajului cu oamenii din spate. Evident că l-am avut pe Carlos (direct) în spate, dar după aceea am fost destul de clari în comparație cu ceilalți, ceea ce a fost bine de văzut.

  „Atât de mulțumit de ritmul de azi, mai ales de îmbunătățirea pe care am făcut-o de ieri până astăzi – ieri a fost o zi dificilă pentru mine. Am muncit din greu ieri seară, am muncit din greu azi dimineață și am reușit să conduc mult mai bine în această cursă. Așa că da, bucuros să termin acest weekend dificil la maxim.”

  Pentru a spori și mai mult averea Ferrari, coechipierul lui Norris de la McLaren, Daniel Ricciardo, a suferit probleme tehnice care au dus la prima sa retragere în 35 de curse. Înseamnă că avantajul Scuderiei este acum de 31,5 puncte, cu doar trei runde din sezon rămase.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss