Latest Posts

Ferrari se așteaptă să fie probleme cu pneurile din 2021

Vizualizări: 10345

Distribuitorul oficial de penuri din Formula 1, Pirelli, va aduce seturi noi de gume, în 2021. Monoposturile vor fi adaptate, așadar, și pneurile vor fi actualizate. În 2020, piloții au avut ocazia să testeze unele dintre prototipuri, însă nu toată lumea le-a apreciat. Astfel, echipele au început să își exprime îngrijorările, a explicat directorul sportiv de la Ferrari, Laurent Mekies:

„Știm că acest brand, operează astfel, din motive de siguranță. Toți vrem să îmbunătățim siguranța. Toți ne dorim să solicităm pneurile la maxim, fără să ne facem griji că nu vor fi suficient de sigure și cred că asta a făcut Pirelli acum. Asta înseamnă însă, că gumele au mai puțină aderență, iar nouă nu ne convine. Cu toate acestea, dacă este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru siguranță, atunci cred că e bine.”

Mekies spune că aderența redusă nu este singura problemă cu care se vor confrunta echipele, în acest an: „Aspectul complicat legat de aceste pneuri este că au aderența redusă, dar în același timp, vor trece prin schimbări de balans, în viraje și în iarnă, trebuie să începem să ne gândim serios, la cum ne vom descurca cu asta.”

Echipele trebuie să înțeleagă cum vor putea adapta schimbările aerodinamice, la noile pneuri: „Nu este doar aderența, caracteristicile diferă mult. Va fi esențial modul în care îi sprijinim pe piloți la trecerea la noile compoziții. Cred că este un nou factor important în campionat.”

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss