More

  Latest Posts

  Ferrari se așteaptă să fie probleme cu pneurile din 2021

  Distribuitorul oficial de penuri din Formula 1, Pirelli, va aduce seturi noi de gume, în 2021. Monoposturile vor fi adaptate, așadar, și pneurile vor fi actualizate. În 2020, piloții au avut ocazia să testeze unele dintre prototipuri, însă nu toată lumea le-a apreciat. Astfel, echipele au început să își exprime îngrijorările, a explicat directorul sportiv de la Ferrari, Laurent Mekies:

  „Știm că acest brand, operează astfel, din motive de siguranță. Toți vrem să îmbunătățim siguranța. Toți ne dorim să solicităm pneurile la maxim, fără să ne facem griji că nu vor fi suficient de sigure și cred că asta a făcut Pirelli acum. Asta înseamnă însă, că gumele au mai puțină aderență, iar nouă nu ne convine. Cu toate acestea, dacă este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru siguranță, atunci cred că e bine.”

  Mekies spune că aderența redusă nu este singura problemă cu care se vor confrunta echipele, în acest an: „Aspectul complicat legat de aceste pneuri este că au aderența redusă, dar în același timp, vor trece prin schimbări de balans, în viraje și în iarnă, trebuie să începem să ne gândim serios, la cum ne vom descurca cu asta.”

  Echipele trebuie să înțeleagă cum vor putea adapta schimbările aerodinamice, la noile pneuri: „Nu este doar aderența, caracteristicile diferă mult. Va fi esențial modul în care îi sprijinim pe piloți la trecerea la noile compoziții. Cred că este un nou factor important în campionat.”

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss