Latest Posts

Ferrari schimbă cutia de viteze a lui Sainz după accidentul din calificările.

Vizualizări: 21515

Scuderia Ferrari a confirmat că a schimbat cutia de viteze a mașinii de Formula 1 a lui Carlos Sainz înainte de Marele Premiu al Principatului Monaco, după accidentul suferit sâmbătă în calificări.

Carlos Sainz a intrat în coliziune cu mașina Red Bull Racing a lui Sergio Perez la Portier, în ultima parte a Q3 la Monaco, după ce mexicanul a lovit zidul din exteriorul virajului. Carlos Sainz a intrat în viraj fără să-l vadă pe Sergio Perez, ceea ce a făcut ca acesta să se izbească de mașina Red Bull Racing F1 lovită și să sufere daune la Scuderia Ferrari F1-75. Înaintea cursei de duminică de la Monaco, Scuderia Ferrari a confirmat că a optat pentru schimbarea cutiei de viteze a mașinii lui Carlos Sainz ca măsură de precauție, după ce a evaluat daunele suferite în urma accidentului.

Ferrari, Sainz

„După ce am examinat mașina lui Carlos Sainz după accidentul de ieri și având în vedere forța impactului, am decis să schimbăm cutia de viteze ca măsură de precauție”, a declarat echipa. „Bineînțeles, au fost schimbate și părțile din spate care au fost avariate. Aceste modificări sunt fără penalizări”. Măsura luată de Scuderia Ferrari vine după ce echipa l-a văzut pe Charles Leclerc că nu a reușit să plece din Pole Position la Marele Premiu de la Monaco de anul trecut din cauza daunelor suferite în urma unui accident în calificări.

Scuderia Ferrari a descoperit o defecțiune la arborele de transmisie spate stâng al mașinii lui Charles Leclerc abia atunci când echipa a pornit mașina pentru a merge pe grilă, împiedicându-l pe monegasc să ia startul în cursa de acasă. Spre deosebire de anii precedenți, în care echipele erau obligate să facă o cutie de viteze să reziste la un anumit număr de curse, în 2022, există un grup de patru casete și componente pentru cutia de viteze care pot fi folosite pe parcursul sezonului.

Red Bull Racing a schimbat, de asemenea, cutia de viteze a lui Sergio Perez și alte piese de pe partea din spate a mașinii sale din cauza accidentului din calificări. De asemenea, mexicanul nu va primi o penalizare pe grilă. Acest lucru înseamnă că Carlos Sainz va fi al doilea pe grila de start pentru cursa de duminică, în spatele lui Charles Leclerc, care a condus sâmbătă Scuderia Ferrari în prima linie a grilei de start.

Ferrari, Sainz

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am apăsat frâna, am încercat să fac raza virajului cât mai strâns posibil și, în momentul în care am crezut că voi reuși să-l evit, am apăsat frâna un pic mai tare și am pierdut partea din spate a mașinii, care s-a întors și a lovit roata din față a mașinii Red Bull Racing”, a explicat Carlos Sainz după accidentul cu Sergio Perez. „Ar fi fost o salvare destul de bună dacă l-aș fi salvat, dar pentru că practic nu a fost timp să îl salvez, dar asta se întâmplă la Monaco”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss