Latest Posts

Ferrari: Ritmul de dezvoltare al Mercedes nu reprezintă o preocupare pentru sezonul 2023

Vizualizări: 13609

Șeful Ferrari din Formula 1, Mattia Binotto, insistă că nu este alarmat de progresele recente ale Mercedes, după ce a rămas în urma mașinilor argintii la mai multe curse pentru că și-a mutat atenția mai devreme spre 2023.

Deși Ferrari a început sezonul 2022 ca fiind echipa de bătut, în cele din urmă a pierdut în fața echipei Red Bull, care s-a redresat rapid și care a cucerit atât titlul de campion la piloți, cât și cel la constructori.

Mai recent, Mercedes a apărut ca principala amenințare pentru Red Bull la unele curse, iar Ferrari F1-75 a fost deosebit de lipsit de performanță la ultima cursă din Mexic.

Acest lucru a venit odată cu depășirea de către Mercedes a problemelor de ricoșeu de la început care au afectat W13-ul său, reușind în sfârșit să deblocheze potențialul pe care știa că l-a avut întotdeauna în mașină.

Progresul Mercedes indică faptul că echipa va fi din nou în cursa pentru victorii anul viitor, deoarece pare pregătită să schimbe unele concepte cheie ale rivalului său. Astfel, Ferrari s-ar putea confrunta cu un alt sezon de dezamăgire, după ce nu a reușit să profite de faptul că avea cel mai bun pachet la începutul acestui an.

Ferrari: Ritmul de dezvoltare al Mercedes nu reprezintă o preocupare pentru sezonul 2023

Dar directorul echipei Ferrari, Binotto, crede că imaginea competitivă actuală dintre echipa sa și Mercedes nu reflectă adevărata situație pentru anul viitor, deoarece Maranello a oprit mai devreme dezvoltarea mașinii sale din 2022 pentru a se concentra pe anul viitor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Mercedes revine cu dreptul, deoarece au dezvoltat mașina mai mult decât am făcut-o noi”, a declarat el după ce Carlos Sainz și Charles Leclerc au terminat pe locurile cinci și șase în Mexic.

“Știm la fel de bine și noi înșine că am oprit destul de devreme dezvoltarea acelei mașini pentru a ne concentra pe 2023. Așa că nu sunt prea îngrijorat de ritmul de dezvoltare pentru că știu, la fel de bine, când am oprit dezvoltarea ei”.

Ferrari nu a mai câștigat o cursă de la Marele Premiu al Austriei din iulie, când Leclerc a reușit să îl învingă pe Max Verstappen. De atunci, Red Bull a câștigat fiecare mare premiu.

În timp ce Ferrari a urmărit în mod clar rezultate mai bune decât a fost capabilă să ofere, Binotto nu vede niciun motiv de îngrijorare cu privire la această situație.

Ferrari: Ritmul de dezvoltare al Mercedes nu reprezintă o preocupare pentru sezonul 2023

“Cu siguranță, dacă mă uit la ultimele curse, nu a fost întotdeauna grozav, dar în Singapore cred că am fost foarte competitivi”, a declarat el.

“Japonia a fost pe ploaie, iar noi nu am fost la fel de rapizi, dar nu a fost o dramă și cu siguranță nu în calificări.

“În Statele Unite, la Austin, cred că în calificări am fost competitivi, dar nu atât de mult pe cât ne-am fi așteptat în cursă.

“[În Mexic] este mult mai rău, dar nu cred că este aceeași tendință, pentru că Singapore a fost competitiv, Japonia nu prea rău, SUA calificări bune.

Ferrari: Ritmul de dezvoltare al Mercedes nu reprezintă o preocupare pentru sezonul 2023

“Dar datoria este în primul rând să încercăm să analizăm ce se întâmplă și care au fost principalele probleme aici, în Mexic, și să încercăm să fim din nou competitivi pentru ceea ce este nivelul nostru de competitivitate, cel puțin pentru ultimele două curse, inclusiv Sao Paulo.

“Așa că sperăm cu siguranță să fim acolo și să luptăm pentru un rezultat mai bun.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss