More

  Latest Posts

  Ferrari: Rămân semne de întrebare în legătură cu plafonarea costurilor în F1.

  Directorul echipei Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, a declarat că încă mai există semne de întrebare cu privire la modul în care FIA va putea controla regulile de limitare a bugetului din F1.

  Plafonul bugetului de planare al F1 a fost stabilit la 140 de milioane de dolari pentru 2022, la care s-au adăugat 1,2 milioane de dolari pentru că au fost organizate mai mult de 21 de curse și ca o alocație suplimentară pentru costurile curselor de sprint. După lungi discuții, această cifră a fost majorată în mod excepțional cu 3,1% pentru a ajuta echipele să se mențină sub plafon în fața inflației în creștere, iar alocația rămâne supusă unei indexări planificate de 3% în 2023.

  În timp ce plafonul a fost salutat ca fiind unul dintre motivele pentru care diferențele de performanță dintre echipele de F1 se micșorează încet-încet – și cu siguranță a împiedicat echipele de top să lanseze o îmbunătățire vastă după alta – rămân întrebări cu privire la modul în care FIA va controla cheltuielile echipelor. Mattia Binotto, șeful echipei Scuderia Ferrari, a subliniat că, deși are încredere în FIA, a spus că supravegherea financiară rămâne un teritoriu necunoscut în F1.

  Ferrari, F1

  „Trebuie să fie supravegheat și monitorizat”, a declarat Binotto pentru colegi noștri de publicație Autosport. „Am încredere deplină în FIA, dar reglementările financiare sunt reglementări complet noi. Iar dacă te uiți la regulamentele tehnice sau sportive, sunt mulți ani de când sunt în vigoare. Da, se fac reglaje, se schimbă puțin șasiul, dar în continuare plafonul bugetar un câmp necunoscut, atât din partea FIA, cât și a echipelor”.

  „Știm exact unde se pot face lucruri, unde trebuie să fie supravegheat. De aceea, regulamentul financiar este un regulament complet nou, atât pentru echipe, cât și pentru FIA. Și va fi nevoie de timp pentru ca FIA, pentru echipe, să le cunoască, să le interpreteze și să le clarifice, să le supravegheze și să le monitorizeze”. Prin urmare, Mattia Binotto crede că va fi esențial ca FIA să își extindă micul grup de lucru dedicat monitorizării plafonului bugetar și să îl aducă la același nivel cu departamentul său tehnic.

  Până atunci, el crede că rămân întrebări cu privire la cât de bine pot fi supravegheate bugetele. „Dacă mă uit la cât de mare este echipa de la FIA, monitorii financiari ai situației… trei, patru, cinci persoane, în comparație cu zecile pe care le au pe partea tehnică, mă aștept ca poate în câțiva ani să fie zeci de persoane care să monitorizeze financiar ce se întâmplă cu bugetul”, a susținut el.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss