Latest Posts

Ferrari plănuiește “mici ajustări” în modul cum va fi decisă strategia din curse

Vizualizări: 11048

Ferrari plănuiește să facă “mici ajustări” la procesele sale prin care oamenii cheie aleg strategia din sezonul viitor, după ce a finalizat anul trecut o “revizuire extinsă” a deficiențelor sale.

La începutul anului 2022, Ferrari părea favorită la titlurile mondiale. Acestea au fost doar aparențe. În final, echipa italiană a terminat sezonul cu doar 3 victorii, iar, mai mult decât atât, ultima victorie reușită în Formula 1 datează de la finalul lunii iulie. Factorii sunt multipli, dar o suită de puncte s-a pierdut din cauza strategiei precare din anumite momente.

Unele dintre deciziile de strategie – în special la Silverstone, unde Ferrari l-a ținut pe Charles Leclerc cu pneuri uzate pentru finalul cursei, și în Ungaria, unde Leclerc a primit pneuri dure în timp ce conducea, înainte de a coborî în clasament – au dus la examinarea abordării Ferrari din boxe.

Noul director al echipei, Frederic Vasseur, a avertizat împotriva schimbărilor în masă după ce a preluat conducerea la Maranello, sugerând în ianuarie că au existat factori mai profunzi care au contribuit la derapaje, mai degrabă decât să arate cu degetul spre indivizi.

Dar, după lansarea marți, la Fiorano, a noii mașini Ferrari SF-23 F1, Vasseur a declarat că vor exista unele modificări ale abordării strategice pentru prima cursă din Bahrain, luna viitoare.

“Da, vom face câteva mici ajustări”, a spus Vasseur.

Ferrari

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Dar ceea ce am spus data trecută este că vedeți doar partea vizibilă a icebergului. Iar când ați vorbit despre strategie, ați vorbit despre strateg, și despre strategie.

“Nu este vorba doar de o singură persoană care apasă pe un buton. Este un software, este echipa de la fabrică și este și procesul de pe peretele boxelor. Și astfel este o imagine completă, mai degrabă decât despre o singură persoană.”

Ferrari a început anul 2022 în forță, cu un 1-2 în Bahrain, dar avea să mai obțină doar trei victorii, deoarece Verstappen și Red Bull au măturat spre ambele titluri.

Echipa nu a reușit să câștige nicio cursă după Marele Premiu al Austriei din iulie, luptându-se să țină pasul cu ritmul Red Bull în ziua de duminică, în ciuda faptului că a fost adesea în fruntea calificărilor.

Formula 1

Directorul de curse al Ferrari, Laurent Mekies, a explicat că a avut loc o “revizuire foarte, foarte amplă a anului 2022” la echipă, analizând “unde am avut lipsuri, pentru că nu este nevoie să ne ascundem”.

El a adăugat: “Am învățat unele dintre lucrurile de anul trecut în mod dificil, așa că, desigur, am avut această revizuire la 360 de grade.

“Ceea ce înseamnă pentru noi este că ne concentrăm să le oferim oamenilor noștri cea mai bună platformă pentru a se exprima.

“Ne-am revizuit procesele, am revizuit modul în care lucrăm, pentru a ne asigura că fiecare individ se poate exprima cât mai bine la nivel individual și, bineînțeles, colectiv.”

Ferrari

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss