More

  Latest Posts

  Ferrari plănuia să îl aducă pe Rossi în F1, cu ajutorul Sauber

  Fostul președinte Ferrari, Luca di Montezemolo a dezvăluit planul pe care îl avea echipa la un moment dat – erau hotărați să îi ofere lui Valentino Rossi, un loc în Formula 1, alături de Sauber. Și dacă legenda MotoGP ar fi făcut trecerea la 4 roți, destinația finală ar fi fost cu siguranță Scuderia.

  Tatăl lui Rosi, Graziano, a spus de mai multe ori că fiul său a fost „foarte aproape”, de un loc în F1. De nouă ori campion în MotoGP, a testat monoposturi de F1, în diferite ocazii și se discuta chiar la un moment dat, că ar fi putut să îl înlocuiască pe Felipe Massa la Ferrari, după accidentul acestuia din GP-ul Ungariei din 2009. În schimb, echipa de la Maranello, a optat pentru Luca Badoer, care a avut rezultate dezastruoase, înainte să îl aducă pe Giancarlo Fisichella.

  Italianul de 41 de ani, nu a mai schimbat însă sporturile, în mod profesional – încă concurează în Campionatul de MotoGP – dar datorită lui Montezemolo, s-au confirmat zvonurile din 2004.

  „Toată lumea știe că nu ar fi fost pentru publicitate, Ferrari nu avea nevoie”, a spus fostul președinte Montezemolo. „La început, a fost din dorința de a avea un campion excepțional. Am văzut cât de bine se descurca. Nu era foarte consecvent, dar avea potențial enorm și determinare.”

  „La un moment dat, ne-am gândit că ar putea sta un an la Sauber, dar a fost inteligent și a rămas numărul 1 la motociclete, decât să fie pe 4 sau 5 la monoposturi.” Asta sugerează faptul că Rossi ar fi putut să fie competitiv în F1, fără a continua însă să domine, cum a făcut-o Michael.

  Unele surse au declarat că la testele din 2004 de la Fiorano, când Valentino a purtat una dintre căștile lui Schumacher, a scos un timp pe tur, cu 0.7s mai mic decât al multiplului campion, lasandu-l pe acesta mut de uimire. În final, tatăl lui Rossi a spus: „Vale a refuzat mutarea; dragostea sa pentru MotoGP era prea mare.”

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss