More

  Latest Posts

  Ferrari nu a scăpat de “adevăratul mister” al monoposturilor din acest sezon

  Ferrari recunoaște că nu a scăpat de “adevăratul mister” cu care s-au confruntat și alte echipe în noua eră a efectelor de sol din Formula 1 în a înțelege de ce performanțele sale au fluctuat atât de mult.

  Ferrari nu a scăpat de “adevăratul mister” al monoposturior din acest sezon.

  Noua generație de mașini din 2022 a produs o serie de surprize în acest an, iar echipele s-au trezit uneori pe picior greșit în weekend-uri de curse în care se așteptau să se descurce mult mai bine.

  Dar a existat și reversul medaliei, echipele descoperind uneori că performanțele lor depășesc cu mult ceea ce anticipau.

  leclerc7 lg

  Ferrari a căutat răspunsuri pentru această situație în acest an, după ce recent a avut probleme grave la Spa-Francorchamps, înainte de a avea performanțe mult mai bune la Monza – în ciuda faptului că ambele circuite necesită o forță de apăsare redusă și o bună eficiență aerodinamică.

  Jock Clear, inginerul principal de performanță al echipei, mărturisește că nici măcar cei mai buni ingineri ai echipei sale nu au o explicație completă pentru motivul performanțelor atât de variate.

  “Sincer, dacă am ști cu adevărat aceste lucruri, am avea glonțul de aur”, a spus el. “Este foarte complicat să rezolvăm aceste lucruri.

  “Vorbești cu echipele care găsesc performanțe foarte bune într-o cursă și vorbești cu echipele care au coborât, și există un adevărat mister în a desluși toate acestea.

  “De aceea această sarcină nu este simplă și de aceea este atât de intrigantă pentru voi toți [presa] și pentru noi toți, băieți”.

  leclerc7 GP24 F1 Spa 2022 FP

  Deși acceptă că nu poate explica pe deplin variația dintre Spa și Monza, Clear spune că, pe măsură ce echipele câștigă mai multă experiență cu mașinile, încep să deblocheze o înțelegere mult mai bună a ceea ce se întâmplă.

  “Sincer, nu știm toate răspunsurile și încă nu înțelegem exact ce s-a întâmplat la Spa”, a spus el. “Avem câteva idei și, evident, am acționat în funcție de acestea.

  “Am venit la Monza, un circuit cu forță de apăsare redusă asemănător cu Spa, deși diferit, și simțim că se pare că am înțeles o parte din ceea ce s-a întâmplat la Spa.

  “S-ar putea ca mai târziu în cursul anului să aflăm mai multe lucruri, dar învățăm continuu.

  “Niciunul dintre noi nu cunoaște toate detaliile, pentru că este un sport relativ, și tot timpul este un sport relativ și nu știi ce fac ceilalți, există o mulțime de zone în care trebuie să ghicești cel mai bine aproape.”

  Clear nu crede că noua generație de mașini cu efect de sol este deosebit de dificil de înțeles, dar consideră că faptul că regulile sunt la început înseamnă că echipele au un drum lung de parcurs înainte de a le înțelege pe deplin.

  Robert Shwartzman la Ferrari

  “Cred că este doar pentru că sunt atât de noi”, a adăugat Clear.

  “Întotdeauna va exista o curbă de învățare abruptă cu o nouă dezvoltare sau un nou set de reguli, iar toată lumea se află pe această curbă de învățare abruptă.

  “Am văzut asta la începutul anului. O mulțime de oameni ne spuneau [nouă]: “De ce este mașina voastră atât de rapidă la începutul anului?”. Este un sport relativ.

  “Poate că noi am sosit doar înțelegându-l un pic mai bine, iar unii oameni abia aflau unde sunt mașinile lor.

  “Acesta a fost lucrul grozav când am intrat într-un an cu un nou regulament. Există, evident, aspectul de înaltă performanță al pachetului de mașini, dar există și faptul că trebuie să ajungi să înțelegi acea mașină și înțelegerea piloților despre cum să o conducă.

  Bahrain Verstappen Pit

  “Cu piloți de calitatea lui Max [Verstappen], de calitatea lui Charles [Leclerc], de calitatea lui Carlos [Sainz], te aștepți ca acei băieți să fie pe ea imediat.

  “Sunt oameni și lucrează la talentul lor în fiecare zi și s-au îmbunătățit pe parcursul anului. Poate că au înțeles mai mult.

  “Toate acestea se adună în ritmuri și momente diferite și în echipe diferite. Când este un sport relativ, nu poți ști cu adevărat toate răspunsurile.”

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss