Latest Posts

Ferrari nu a scăpat de “adevăratul mister” al monoposturilor din acest sezon

Vizualizări: 18055

Ferrari recunoaște că nu a scăpat de “adevăratul mister” cu care s-au confruntat și alte echipe în noua eră a efectelor de sol din Formula 1 în a înțelege de ce performanțele sale au fluctuat atât de mult.

Ferrari nu a scăpat de “adevăratul mister” al monoposturior din acest sezon.

Noua generație de mașini din 2022 a produs o serie de surprize în acest an, iar echipele s-au trezit uneori pe picior greșit în weekend-uri de curse în care se așteptau să se descurce mult mai bine.

Dar a existat și reversul medaliei, echipele descoperind uneori că performanțele lor depășesc cu mult ceea ce anticipau.

Ferrari nu a scăpat de "adevăratul mister" al monoposturilor din acest sezon

Ferrari a căutat răspunsuri pentru această situație în acest an, după ce recent a avut probleme grave la Spa-Francorchamps, înainte de a avea performanțe mult mai bune la Monza – în ciuda faptului că ambele circuite necesită o forță de apăsare redusă și o bună eficiență aerodinamică.

Jock Clear, inginerul principal de performanță al echipei, mărturisește că nici măcar cei mai buni ingineri ai echipei sale nu au o explicație completă pentru motivul performanțelor atât de variate.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Sincer, dacă am ști cu adevărat aceste lucruri, am avea glonțul de aur”, a spus el. “Este foarte complicat să rezolvăm aceste lucruri.

“Vorbești cu echipele care găsesc performanțe foarte bune într-o cursă și vorbești cu echipele care au coborât, și există un adevărat mister în a desluși toate acestea.

“De aceea această sarcină nu este simplă și de aceea este atât de intrigantă pentru voi toți [presa] și pentru noi toți, băieți”.

Ferrari nu a scăpat de "adevăratul mister" al monoposturilor din acest sezon

Deși acceptă că nu poate explica pe deplin variația dintre Spa și Monza, Clear spune că, pe măsură ce echipele câștigă mai multă experiență cu mașinile, încep să deblocheze o înțelegere mult mai bună a ceea ce se întâmplă.

“Sincer, nu știm toate răspunsurile și încă nu înțelegem exact ce s-a întâmplat la Spa”, a spus el. “Avem câteva idei și, evident, am acționat în funcție de acestea.

“Am venit la Monza, un circuit cu forță de apăsare redusă asemănător cu Spa, deși diferit, și simțim că se pare că am înțeles o parte din ceea ce s-a întâmplat la Spa.

“S-ar putea ca mai târziu în cursul anului să aflăm mai multe lucruri, dar învățăm continuu.

“Niciunul dintre noi nu cunoaște toate detaliile, pentru că este un sport relativ, și tot timpul este un sport relativ și nu știi ce fac ceilalți, există o mulțime de zone în care trebuie să ghicești cel mai bine aproape.”

Clear nu crede că noua generație de mașini cu efect de sol este deosebit de dificil de înțeles, dar consideră că faptul că regulile sunt la început înseamnă că echipele au un drum lung de parcurs înainte de a le înțelege pe deplin.

Robert Shwartzman la Ferrari

“Cred că este doar pentru că sunt atât de noi”, a adăugat Clear.

“Întotdeauna va exista o curbă de învățare abruptă cu o nouă dezvoltare sau un nou set de reguli, iar toată lumea se află pe această curbă de învățare abruptă.

“Am văzut asta la începutul anului. O mulțime de oameni ne spuneau [nouă]: “De ce este mașina voastră atât de rapidă la începutul anului?”. Este un sport relativ.

“Poate că noi am sosit doar înțelegându-l un pic mai bine, iar unii oameni abia aflau unde sunt mașinile lor.

“Acesta a fost lucrul grozav când am intrat într-un an cu un nou regulament. Există, evident, aspectul de înaltă performanță al pachetului de mașini, dar există și faptul că trebuie să ajungi să înțelegi acea mașină și înțelegerea piloților despre cum să o conducă.

Ferrari nu a scăpat de "adevăratul mister" al monoposturilor din acest sezon

“Cu piloți de calitatea lui Max [Verstappen], de calitatea lui Charles [Leclerc], de calitatea lui Carlos [Sainz], te aștepți ca acei băieți să fie pe ea imediat.

“Sunt oameni și lucrează la talentul lor în fiecare zi și s-au îmbunătățit pe parcursul anului. Poate că au înțeles mai mult.

“Toate acestea se adună în ritmuri și momente diferite și în echipe diferite. Când este un sport relativ, nu poți ști cu adevărat toate răspunsurile.”

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss