GP24 Media

LATEST POSTS

Ferrari intenționează să aibă noul simulator de F1 complet funcţional până la începutul lui 2022

Ferrari
Vizualizări: 11222

Ferrari intenționează să aibă noul său simulator de Formula 1 complet funcțional până la începutul anului 2022.

Ferrari a anunțat în iulie anul trecut că a finalizat lucrările la o nouă instalație de simulare de ultimă generație la Fiorano, după doi ani de muncă, dezvoltată de compania britanică Dynisma.

Echipa a dezvăluit la acea vreme că își propune să o aibă în funcțiune pentru etapele finale ale sezonului 2021, precum și să ajute la dezvoltarea mașinii sale 2022 în conformitate cu noile reglementări tehnice.

În timp ce simulatorul a fost folosit pentru prima dată în septembrie, Ferrari a petrecut ultimele luni lucrând cu piloţii săi pentru a-l calibra și a-l pune la curent. A fost folosit pentru prima dată pentru sprijinul curselor în weekendul Marelui Premiu al Arabiei Saudite.

Adresându-se presei selectate din Abu Dhabi, directorul sportiv Ferrari Laurent Mekies a explicat că obiectivul a fost ca acesta să funcționeze complet la începutul anului viitor.

„Am început să-l folosim în septembrie, dar durează o lună, două luni, trei luni pentru a ajunge efectiv să-l validăm”, a spus Mekies.

Ferrari intenționează să aibă noul simulator de F1 complet funcţional până la începutul lui 2022

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Cred că Mattia a spus că l-am folosit pentru sprijinul cursei weekendul trecut pentru prima dată.

„Face parte din ciclu să avem de fapt acel punct de date care este un punct de date foarte specific.

„Dar într-adevăr, funcționează la viteză maximă? Nu. Când va fi asta? Probabil în primele luni ale anului viitor.

“Deci, acesta este cel pe care îl folosim, acesta este cel la care lucrăm. Este deja la potențial maxim? Nu, deloc.”

Noul simulator are capabilități complete de pilot, așa cum sunt utilizate de o serie de alte echipe. Antonio Fuoco și Davide Rigon sunt cei doi piloți principali de simulare F1 ai Ferrari.

Ferrari continuă să folosească simulatorul său anterior pentru a ajuta la procesul de tranziție la noua unitate, despre care Mekies a spus că a oferit un „pas mare” și a fost văzută doar de un număr „extrem de limitat” de oameni din cadrul Ferrari.

„Din perspectiva resurselor, nu dorim să rămânem în acea fază de tranziție prea mult timp”, a spus Mekies.

„De asemenea, ne vedeți că trecem la cel nou pentru suportul cursei, deși nu suntem încă 100%, pentru că este consumator de energie să trecem de la unul la altul.

„Dar da, pentru tranziție, trebuie să fie o perioadă de utilizare în care le folosim pe amândouă.”

Charles Leclerc a spus la Abu Dhabi că noul simulator Ferrari „arata grozav”, dar că încă nu a lucrat în el.

„Cred că ar trebui să fie o îmbunătățire pentru absolut tot ceea ce simțim, mai ales pentru sentimentul pilotului în sine”, a spus Leclerc.

„Este foarte greu să recreăm acele G-uri prin care trecem în mașina adevărată. Deci, va fi mai ales pentru asta – pentru sentimentul pilotului, care ar fi o îmbunătățire. Dar nu am încercat încă.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES