Latest Posts

Ferrari revine în topul F1 la Miami: Îl putem pune sub presiune pe Verstappen!

Vizualizări: 3546

După o ușoară decădere în China, Ferrari îl poate provoca din nou pe Max Verstappen la Miami. Leclerc a fost în pole position până cu puțin timp înainte de final. Va urma oare lovitura în cursă?

Totul a revenit la normal în calificările pentru GP Miami. Max Verstappen își asigură pole position-ul, urmat de cele două Ferrari și de Sergio Perez. După o ușoară scădere la Shanghai, Scuderia revine în frunte două săptămâni mai târziu, pe coasta Floridei. În final, Charles Leclerc a fost la 0,141 secunde de pole position, în timp ce Carlos Sainz a fost la 0,214 secunde. Leclerc, în special, a avut o prestație impecabilă de la primul său spin din prima sesiune de antrenamente libere de la Miami, fiind nevoit să se declare învins doar de Max Verstappen în toate sesiunile relevante.

Ferrari, Miami

Pole Ferrari a fost posibil: Verstappen câștigă calificările

Pole position pentru Scuderia ar fi fost posibil, cel puțin în teorie. Pentru că Verstappen nu și-a îmbunătățit ultima tentativă, stabilind doar un singur sector cu cel mai bun timp personal. Problema a fost că nici Ferrari nu a reușit să se îmbunătățească în ultimul tur. Doar Sergio Perez din primii patru a reușit să facă acest lucru. “Am riscat totul, dar probabil că a fost un pic prea mult”, a declarat Leclerc.

În prima sa tentativă, Leclerc a fost chiar în față în duelul cu Verstappen până la șicana lentă de sub autostradă. Cu toate acestea, olandezul a avut câștig de cauză la momentul respectiv și a câștigat aproape o zecime și jumătate. Puterea DRS a RB20-ului său a făcut restul, după cum arată timpii.

“Sunt mulțumit de turul realizat”, a declarat Leclerc după calificări. “Nu am schimbat prea multe la monopost față de dimineață, am făcut doar câteva reglaje fine. A fost o calificare foarte dificilă, dar locul doi nu este o poziție de start rea pentru cursă. Cred că primul tur a fost destul de bun. Au fost totuși câteva viraje de care nu am fost pe deplin mulțumit, dar a fost foarte, foarte dificil să mențin pneurile în fereastra potrivită pentru tot turul”, a declarat monegascul, rezumând calificarea sa.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Carlos Sainz, pe de altă parte, s-a declarat frustrat după calificare, în ciuda diferenței minime. “A fost un pic de loterie acolo. Să faci un tur a fost extrem de dificil”, a criticat spaniolul. “La finalul turului, ai întotdeauna sentimentul că ai fi putut merge cu două sau trei zecimi mai repede dacă ai fi parcurs un tur curat. Dar nu reușești niciodată să îl faci curat, pentru că întotdeauna faci o mică greșeală ici și colo în turul următor și pierzi alte două zecimi”.

Ferrari, Miami

Semn de întrebare la Miami: Poate Ferrari să câștige cursa?

După o singură sesiune de antrenamente, este încă puțin neclar ce șanse are Ferrari pentru cursă. Cursa de sprint trebuie să furnizeze primele date de cursă lungă cel puțin pe jumătate reprezentative. În cele 19 tururi de sâmbătă dimineață, Leclerc, care a pornit și el alături de Verstappen la sprint, a pierdut în total 3,371 secunde. Au existat deja decalaje mai clare în acest sezon.

După cum a indicat deja sprintul, cursa principală va fi probabil o bătălie a pneurilor și a căldurii. La Miami sunt așteptate duminică temperaturi ale aerului de 28 de grade, iar asfaltul se va încălzi considerabil. Aceste condiții ar trebui să joace în favoarea Scuderiei – cel puțin în teorie. În acest an, SF-24 s-a dovedit a fi un adevărat mâncător de pneuri.

În orice caz, rezultatele sprintului trebuie luate cu un strop de sare. Având în vedere că Formula 1 a modificat din nou formatul de sprint în perioada premergătoare sezonului actual, se pot face modificări ale set-up-ului după sprint. Dacă vreți să știți câte efecte pot avea modificările aduse set-up-ului, nu trebuie decât să întrebați Mercedes pentru a afla ce efecte pot avea.

“În cursa de sprint, am fost un pic mai aproape decât în mod normal”, a declarat Charles Leclerc. “Dar am mai spus și că Max nu a fost foarte mulțumit de mașina sa în sprintul din această dimineață. Va trebui să așteptăm și să vedem ce pas va face mâine, când va fi mai fericit cu mașina”.

Cu toate acestea, potrivit monegascului, Scuderia nu este lipsită de șanse în cursă. “Dar, așa cum am spus, am făcut câteva ajustări fine la mașina noastră. De asemenea, suntem încrezători că am făcut un pas înainte, așa că vom vedea”, a explicat el. “Dar dacă vom avea un ritm similar cu cel din această dimineață, atunci cred că poți oricând să forțezi un pic mai mult cu strategia și sper că așa va fi. Avem două mașini în față, așa că este o oportunitate bună.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss