Latest Posts

Ferrari este “îngrijorată” după ce FIA l-a angajat pe fostul director al Mercedes F1

Vizualizări: 12918

Șeful Ferrari, Mattia Binotto, a recunoscut că este îngrijorat de numirea unui fost director al echipei de Formula 1 Mercedes AMG F1 într-o funcție de conducere la FIA.

Shaila-Ann Rao a fost numită săptămâna trecută de FIA ca înlocuitoare interimară a lui Peter Bayer, care a plecat, în dubla funcție de secretar general pentru sport și director executiv al F1. Bayer deținea prima funcție din 2017, iar cea de-a doua din 2021 și era foarte respectat în paddockul ca principal punct de contact între echipe și FIA. Avocatul Rao a lucrat anterior cu FIA în calitate de director juridic al acesteia din 2016 până în 2018. Apoi s-a alăturat echipei Mercedes AMG F1, ocupând funcția de consilier juridic general și apoi de consilier special al directorului echipei Toto Wolff.

Inevitabil, revenirea ei la FIA după ce a stabilit o relație atât de strânsă cu Mercedes AMG F1 a ridicat câteva sprâncene în rândul echipelor rivale. „Da, cu siguranță este o preocupare”, a spus Mattia Binotto, întrebat de presei. „Cred că este o persoană grozavă. Are multă experiență, cu siguranță va fi capabilă să facă treaba. Sunt destul de sigur de asta. Este o preocupare, dar este doar o preocupare. Cred că depinde de FIA să se asigure că nu va exista niciun fel de conflict de interese, să se comporte corect, iar președintele trebuie să se asigure de acest lucru. Am încredere că o vor face”.

Ferrari, FIA

„Ca Scuderia Ferrari suntem îngrijorați, dar sunt destul de sigur că prin comportamente, prin decizii, vor dovedi că este o îngrijorare greșită”. Toto Wolff a insistat că Shaila-Ann Rao a fost o bună angajare pentru organismul de conducere și că prezența ei va îmbunătăți de fapt lucrurile pentru echipe. „În ceea ce o privește pe Shaila-Ann, ea a fost la FIA, înainte de a se alătura nouă”, a spus Toto Wolff. „A fost director executiv al uneia dintre cele mai mari agenții sportive înainte, iar partea pozitivă a faptului că Shaila-Ann se află în această poziție este că este una despre guvernanță și transparență. Ea este avocat”.

„Și cred că acesta este un lucru pe care l-am criticat mereu în trecut, că lucrurile nu au fost întotdeauna la fel de transparente și de clare pentru echipe. Și cred că acesta este unul dintre subiectele cheie pe care va încerca să le pună în aplicare. Iar asta este o veste bună pentru toate echipele”.

Mattia Binotto și Toto Wolff au fost de acord că plecarea lui Peter Bayer a fost o pierdere pentru sport, dar au recunoscut că noul președinte al FIA, Mohammed Ben Sulayem, are dreptul de a-și schimba echipa. „Am lucrat cu Peter Bayer pentru o perioadă de timp”, a declarat Toto Wolff. „Și a fost un tip rațional. Personal, mi-a plăcut să-l am ca partener de antrenament. Dar FIA își schimbă structura și organizarea, iar atunci președintele trebuie să ia deciziile sale”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ferrari, FIA

„Și cu siguranță nu ar trebui să ne amestecăm în niciuna dintre aceste decizii. Cred că are o viziune despre unde vrea să aibă FIA. Și dacă o parte din aceasta este o schimbare de organizare, trebuie să o respectăm. Cred că ne-am bucurat cu siguranță de colaborarea cu Peter Bayer”, a spus Mattia Binotto. „El a fost întotdeauna foarte transparent, cred, corect între echipe în și rațional în modul în care mergea mai departe cu subiectele și subiectul. Cu siguranță are multe competențe și experiență”.

„Așa cum a spus Toto Wolff, cred că atunci, dacă va exista o nouă organizare sau reorganizare în cadrul FIA, depinde de noul președinte să meargă cumva mai departe, să își decidă propria echipă, iar noi respectăm pe deplin alegerile. Deci cred că acceptăm și cumva chiar privim spre viitor, și vom încerca să ne asigurăm că colaborăm în mod corespunzător și că ne asigurăm că FIA devine din ce în ce mai puternică acum”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss