GP24 Media

LATEST POSTS

Ferrari dorește clarificări cu privire la oglinzi la Mercedes.

Ferrari
Vizualizări: 15937

Ferrari dorește ca FIA să clarifice în continuare cât de departe au voie echipele de Formula 1 să împingă designul oglinzilor lor, în contextul în care există o intrigă continuă cu privire la conceptul introdus de Mercedes AMG F1.

Pentru ultimul test de pre-sezon din Bahrain, echipa Mercedes AMG F1 a revizuit complet configurația oglinzilor ca parte a modernizării sidepodului W13. Rivalii au pus sub semnul întrebării ceea ce a făcut Mercedes, deoarece au sugerat că unele elemente ale oglinzilor au fost folosite în interes aerodinamic – lucru pe care nu ar trebui să îl facă conform regulamentelor tehnice ale F1.

Ferrari

Chestiunea a fost discutată în cadrul unei reuniuni a Comitetului consultativ tehnic al F1 din această săptămână și se înțelege că a existat un acord larg că designul al echipei Mercedes AMG F1 a respectat formularea din regulamentul actual. Cu toate acestea, Scuderia Ferrari consideră că FIA ar trebui să analizeze problema mai în detaliu și să emită o directivă tehnică pentru a sfătui mai bine echipele cu privire la ceea ce este și ceea ce nu este permis.

Directorul echipei Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, a declarat că situația este similară cu ceea ce s-a întâmplat cu echipa sa în 2018, când a rulat oglinzi pe haloul său pentru a beneficia de aerodinamică, dar acestea au trebuit să fie eliminate după câteva curse în urma unei intervenții a FIA. „Nimeni nu pune la îndoială legalitatea soluțiilor echipei Mercedes AMG F1”, a declarat Mattia Binotto.

„Dar în 2018, am montat oglinzi conectate la halo, o soluție care era legală, așa cum era scris în regulament. Cu toate acestea, la două curse după, o nouă directivă tehnică a FIA ne-a obligat să le scoatem, deoarece ar fi avut o influență aerodinamică neîntâmplător. Acesta este principiul pe care îl subliniez. FIA are autoritatea de a clarifica, iar eu sunt curios să văd cum va evolua situația cu această ocazie. Mai mult decât apeluri, mă aștept la clarificări”.

Ferrari

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Mattia Binotto spune că este esențial ca echipele să înțeleagă cât de agresivă poate fi soluția oglinzii pentru a contribui la obținerea unui beneficiu aerodinamic, ajutând la o mai bună gestionare a fluxului de aer. În conformitate cu reglementările actuale, orice beneficiu aerodinamic al elementelor de caroserie din jurul oglinzii ar trebui să fie doar “accidental” față de scopul principal al acestora, acela de a acționa ca suport.

Mattia Binotto a adăugat: „FIA a precizat întotdeauna clar că suportul pentru oglinzi trebuie să aibă doar o funcție structurală, iar dacă implică o influență aerodinamică, aceasta trebuie să fie doar “incidentă”. Dacă acesta a fost principiul subliniat de FIA în trecut, cred că trebuie să fie la fel astăzi și în viitor. Nu există niciun motiv pentru a vă schimba părerea astăzi. În ceea ce privește suportul oglinzilor, în trecut FIA a trimis directive tehnice în care sublinia conceptul de bază”.

„Cred că anumite soluții văzute pe aceste mașini nu au o influență accidentală, ci au un scop aerodinamic clar, așa că sunt de părere că sunt contrare celor indicate de FIA în trecut”. Întrebat dacă Ferrari va face presiuni directe asupra FIA pentru o clarificare, Binotto a spus: „Nu este o discuție ușoară. Implică cele 10 echipe, plus FIA și Formula 1 – deci 12 realități diferite. Fiecare echipă va încerca să aducă apă la propria moară. Discuția a început deja, dar nu știu încă ce decizii vor fi luate”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES