Latest Posts

Ferrari despre cea mai mare provocare a plafonării bugetului F1 din 2022.

Vizualizări: 20911

Ferrari F1 identifică cea mai mare provocare a plafonării bugetului Formulei 1 pentru 2022.

Directorul de curse al Scuderiei Ferrari F1, Laurent Mekies, atrage atenția asupra faptului că, odată cu introducerea plafonului bugetar pentru sezonul 2022 al Formulei 1, acumularea de upgrade-uri pe parcursul anului va fi mult mai dificilă.

Mașini de Formula 1 complet noi vor ieși pe pistă în acest sezon, când sportul va reveni în acțiune la sfârșitul lunii februarie, când va avea loc prima sesiune de teste de pre-sezon pe Circuit de Catalunya. Aceasta va fi prima ocazie pentru fani și mass-media de a vedea noua generație de mașini, noul set de regulamente, deși restrictiv, oferind în continuare echipelor șansa de a inova și de a-și dezvolta mașinile în timpul campionatului.

Ferrari

Cu toate acestea, Scuderia Ferrari F1 este conștientă că plafonul bugetar va juca un rol cheie în această privință. Anul trecut, echipele de Formula 1 au fost restricționate în ceea ce privește suma pe care o puteau cheltui pentru șasiurile lor, limita inițială de 145 de milioane de dolari fiind acum redusă la 140 de milioane de dolari pentru campania din 2022.

Ambele cifre au reprezentat o reducere semnificativă a cheltuielilor în comparație cu cele cu care Ferrari F1 era obișnuit în ultimii ani. Formația italiană trebuie acum să cheltuiască cu înțelepciune și să ia în considerare limitele plafonului de buget, Laurent Mekies admițând că unitatea de dezvoltare pentru 2022 va fi afectată.

În ciuda faptului că planul de upgrade al Scuderiei Ferrari F1 nu va fi ca în 2021, când a fost “aproape nul”, deoarece echipa din Maranello a vrut să se concentreze în principal pe proiectul său pentru 2022 și pe noua generație de mașini, directorul de curse al Scuderiei Ferrari este îngrijorat că echipa sa nu va putea introduce la fel de multe upgrade-uri ca în sezoanele precedente și a explicat:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ferrari

„Dacă ne uităm la 2019 sau 2018, cred că vom vedea mai puțin. În acele sezoane, echipele mari aveau ceva nou la fiecare cursă, sau la fiecare două. Din punctul nostru de vedere, pare dificil să avem un număr mare de actualizări cu limitele care există” – a declarat Laurent Mekies.

Acest lucru înseamnă că pentru Ferrari F1 va fi foarte important să evalueze cu atenție ce îmbunătățiri vor încerca să aducă, convenind cu fiecare departament ce se poate realiza având în vedere restricțiile bugetare. Cu toate acestea, având în vedere faptul că aceste reglementări sunt complet noi pentru acest sezon, planul de modernizare s-ar putea schimba drastic dacă se observă o problemă majoră în timpul sesiunilor de teste de pre-sezon de la Barcelona și Bahrain sau în primele etape ale campionatului din 2022;

„Trebuie să păstrezi câteva repere pe care să le dezvolți în timpul sezonului, pentru că vei învăța din ce în ce mai multe și trebuie să găsești modalități de a le ajusta. Aceasta a fost cea mai mare provocare. Odată ce l-ai definit, asta este ceea ce trebuie să dezvolți, aerodinamica și mecanica, așa că fiecare departament va spune “Bine, cu asta pot face aceste două sau trei actualizări” și apoi vă veți programa toate planurile pentru a le realiza. Asta facem noi acum”.

Ferrari

„Dificultatea este că depinde de cât de competitiv ești față de ceilalți. Dacă ai un mare sughiț la începutul sezonului și nu se corelează cu ceilalți, poți să cheltuiești o parte din bani pe două sau trei upgrade-uri. Trebuie să îl repari cum poți, așa că iei piesele, le arunci și așa îl vei repara” – Directorul de curse al Scuderiei Ferrari, Laurent Mekies, a concluzionat.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Scuderia Ferrari
Photocredit: Getty Images / Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Scuderia Ferrari

Latest Posts

Don't Miss