Latest Posts

Ferrari crede că diferența de 25 de cai putere față de motoarele Mercedes și Honda F1 a dispărut.

Vizualizări: 17068

Scuderia Ferrari este optimist că a redus deficitul de 25 de cai putere al motoarelor față de rivalii din Formula 1, echipei Mercedes AMG F1 și Red Bull Racing cu motorizare Honda, în această iarnă, și crede că există chiar o șansă să fie în față.

Echipa de la Maranello a fost creditată pentru un început de sezon în forță, după ce a înregistrat performanțe bune și constante în cele două teste de pre-sezon. Pe lângă un anumit grad de încredere în șasiul F1-75, directorul echipei, Mattia Binotto, sugerează că analiza testelor de iarnă a oferit un feedback încurajator și în ceea ce privește performanța unității de propulsie.

Deși un verdict final nu va fi posibil până când toate motoarele nu vor fi rulate în furie în calificări, deoarece echipele își maschează potențialul în timpul testelor, Mattia Binotto, directorul echipei Scuderia Ferrari spune că feedback-ul echipei sale din datele testelor a fost pozitiv.

Vorbind despre noul motor pentru 2022, Binotto a declarat: “Știind că începând din acest an motoarele vor fi înghețate pentru următoarele patru sezoane, a fost evident important să începem cu o unitate de propulsie care să nu aibă nicio diferență de performanță față de competiție.

Ferrari

„La sfârșitul sezonului trecut aveam o diferență de 20-25 de cai putere, o cifră pe care am calculat-o cu ajutorul datelor GPS de la curse. Așa că primul obiectiv pentru 2022 a fost să anulăm această marjă.

În acest moment nu suntem încă în măsură să înțelegem care sunt valorile de pe pistă, deoarece măsurătorile pe care le facem cu ajutorul sistemului GPS au o anumită acuratețe, dar nu sunt super precise. Ele sunt influențate și de greutatea mașinii legate și de cantitatea de combustibil din mașini, iar fără aceste date estimarea este dificilă”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Când suntem într-un weekend de cursă, există momente, cum ar fi în calificări și la începutul cursei, în care cunoaștem greutatea mașinilor adversarilor. Dar în timpul testelor, aceste date nu sunt, evident, disponibile. Apoi, există și efectul de slipstream, așa că trebuie să găsești ture fără influențe externe. De obicei, așteptăm trei sau patru curse pentru a întocmi o statistică, deoarece cu cât sunt mai multe date disponibile, cu atât mai mult apare o medie corectă”.

„În teste, din puținul pe care l-am văzut, am făcut un exercițiu și, conform acestei analize inițiale, suntem la nivelul celorlalți. Cu siguranță nu suntem în urma lor și poate că mai avem un pic. Dar aceasta nu este o concluzie fermă. Deocamdată putem fi mulțumiți doar de faptul că am confirmat progresele observate pe bancul de testare”.

Sainz

Pe lângă faptul că este mai optimist cu privire la motorul său, noul Ferrari F1-75 pare să livreze și timpi pe tururi rapizi și constanți. Și, deși Scuderia Ferrari rămâne precaută cu privire la ceea ce este posibil pentru Marele Premiu al Bahrainului – mai ales în condițiile în care Max Verstappen a fost atât de rapid în ultima zi a testului – Mattia Binotto recunoaște că poate fi în competiție.

„Cred că vom fi competitivi weekendul viitor, dar nu putem spune astăzi dacă vom fi cu două zecimi în față sau în spate”, a spus Mattia Binotto. „Red Bull Racing mi s-a părut foarte puternică, cu siguranță Max Verstappen. Așa că poate unul (Red Bull Racing) va fi în fața noastră și altul în spatele nostru, nu știu.

Dar cred că vom fi la un nivel la care putem concura, iar dacă va exista o diferență, aceasta nu va fi insurmontabilă. Să vorbim de diferențe care după 4-5 curse mai pot fi umplute. Punctul de plecare este bun, dar cât de bun vom descoperi”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss