Latest Posts

Ferrari cel mai rapid la Marele Premiu al Olandei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Vizualizări: 11508

Ferrari F1 cel mai rapid în timpul antrenamentelor libere de vineri

Ferrari

Decalajul de timp între anvelope:

Ferrari

Sumarul pneurilor pentru vineri:

  • Cu doar 20 de minute alergate în FP1 (după întârzierea cauzată de recuperarea epavei Aston Martin F1 a lui Sebastian Vettel) FP2 a fost sesiunea crucială ieri, derulată exact la aceeași oră ca și calificările și cursa (15.00). Pilotul Ferrari F1, Charles Leclerc a fost cel mai rapid în această sesiune fiind urmat de coechipierul său Carlos Sainz, ambele mașini utilizând pneurile P Zero Roșu C3 pentru a reuși cei mai buni timpi. Pilotul Mercedes AMG F1, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în scurta sesiune de antrenamente libere de dimineață.
  • Cum Zandvoort a fost prezent ultima dată în Formula 1 în 1995, accentul s-a pus ieri pe învățarea pistei și pe cum cele mai dure trei compoziții din gama Pirelli – selectate pentru acest weekend – interacționează cu aceasta.
  • Sesiunea FP2 s-a derulat pe o temperatură ambientală de 25 de grade, respectiv  30 de grade la nivelul pistei și o vreme însorită. Această sesiune a fost de asemenea întreruptă de două steaguri roșii, deși pentru mai puțin de 15 minute din timpul total.
  • Așa cum ne-am așteptat, noua pistă a fost destul de „verde” aproape întreaga zi înainte ca ceva gumă să se așeze pe asfalt, cu nisip și praf aduse de asemenea pe circuit.
  • Ieșirea limitată de ieri înseamnă că informația despre diferențele de timp dintre pneuri se bazează doar pe FP2. Între soft C3 și medium C2 există o diferență de doar 0,7 secunde, mai mare decât am estimat inițial, în timp ce diferența dintre medium C2 și hard C1 este de 0,6 secunde, pe baza simulărilor dinaintea cursei (fără prea multe informații disponibile după ziua de ieri).

Ferrari

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ferrari

Ferrari

Ferrari

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Am avut cel puțin o perioadă de steag roșu în fiecare sesiune de azi – inclusiv în Formula 3 în antrenamente și calificări – ceea ce evident că a limitat rulajul pe pistă și a făcut aproape imposibil să putem trage vreo concluzie. A fost de asemenea, o pistă foarte murdară, cu nisip și praf pe suprafața asfaltată.

Oricum, echipele au reușit să obțină ceva date pentru ceea ce au nevoie pe această pistă unică și neiertătoare – iar aceasta a fost o pregătire utilă atât timp cât safety-car-ul și steagul roșu ar putea apărea oricând în calificări sau cursă. Mâine trebuie să muncim mai mult ca să obținem informații pentru a ne forma o idee mai clară despre strategia optimă.

Ne-am făcut o idee despre diferențele de performanță dintre medium și soft azi, dar nu avem date suficiente pentru a estima diferența corectă dintre medium și hard. În ciuda înclinării excesive a unor viraje la Zandvoort, pneurile sunt exact la fel ca la alte curse, cu cea mai nouă structură introdusă la Silverstone destinată să reziste celor mai mari solicitări.”

Pirelli Technical & Sporting Briefing – 03-09-2021 (Engleza):

Ferrari

Rezultatele al primei sesiuni de Antrenamente Libere:

Ferrari

Ferrari

Rezultatele celei de-a doua sesiuni Antrenamente Libere:

Ferrari

Formula 3, ultimele știri:
Pilotul Prema, Dennis Hauger a obținut pole-ul în fața pilotului Trident, David Schumacher, care a avut cei mai buni timpi pentru aproape întreaga sesiune. Toți piloții au utilizat pneuri hard P Zero Alb: singura compoziție nominalizată pentru acest weekend în Formula 3.

Liderul campionatului a obținut cel de-al treilea pole-position al sezonului în ultimele secunde (după un steag roșu), dar Amaury Cordeel de la Campos Racing va fi cel care va porni din prima poziție mâine în Cursa 1 după ce s-a calificat al 12-lea. Pilotul Hitech, Jack Crawford a fost cel mai rapid în antrenantele libere din această dimineață: o sesiune afectată de asemenea de două perioade de steag roșu.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss