GP24 Media

LATEST POSTS

Ferrari avertizează în ciuda dominației din calificările pentru cele 24 de ore de la Le Mans: Va fi dificil

Ferrari, Le Mans
Vizualizări: 13194

Ferrari a revenit la Le Mans în 2023 și a început cu o performanță dominantă în calificări. Echipa și pilotul îndeamnă acum la prudență.

În 2023, Ferrari revine la clasa de top la Cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru prima dată în 50 de ani, iar italienii vor relua exact de unde au rămas în 1973 – în Pole Position. Cu un tur spectaculos de 3:22.982, Antonio Fuoco a ocupat primul loc pe grila de start pentru Ferrari 499P #50 (cu Miguel Molina/Nicklas Nielsen), joi, în. Coechipierul Alessandro Pier Guidi a făcut ziua perfectă cu locul doi pe grilă pentru #51 (cu James Calado/Antonio Giovinazzi).

Antonio Fuoco reia fără probleme de unde a rămas în 1973, când ultima participare Ferrari cu o mașină capabilă de victorie la general l-a văzut pe Arturo Merzario asigurându-și primul loc pe grilă cu un 312 PB, cu un timp de 3:37.5. Seara, echipa sărbătorește, cu prudență. O secundă și jumătate în fața celei mai bune Toyota nu înseamnă nimic pentru ei.

Ferrari, Le Mans

Performanță dominantă a celor de la Ferrari în calificări
„A fost un tur foarte bun!”, a spus Antonio Fuoco, descriind timpul său de pole time după calificări. „În prima încercare am avut o mică greșeală în virajele Porsche, apoi m-am concentrat și am făcut un tur foarte bun”. Pilotul veteran al simulatorului Ferrari F1 nu numai că a smuls cel mai bun timp din mâna lui Pier Guidi pe al doilea set de pneuri, ci l-a distrus la propriu, cu 0,773 secunde. Nici măcar traficul dintre Indianapolis și Arnage, unde aproape s-a împiedicat de mașinile GTE lente, nu l-a putut opri.

Cea mai bună Toyota (#8, Sebastien Buemi/Brendon Hartley/Ryo Hirakawa) era deja la 1,469 secunde în urmă. „Este mai mult decât ne așteptam”, recunoaște șeful mașinilor sport, Antonello Coletta, și clarifică imediat: „Ne dăm seama că este un rezultat incredibil, dar nivelul nostru de experiență este foarte scăzut. Am început abia în iulie anul trecut”.

Ferrari, Le Mans

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Ferrari se îndoiește de șanse în fața Toyota în cursă
Ferrari 499P s-a dovedit a fi rapid pe un singur tur; a fost deja în pole position la debutul său în cursa de la Sebring din 2023. Echilibrul performanțelor lucrează, de asemenea, în favoarea sa: Înainte de Le Mans, Toyota a trebuit să încarce 37 de kilograme și a primit 4 megajouli de energie maximă de stint. Ferrari a primit 24 de kilograme, echilibrate cu 2 megajouli.

Cu toate acestea, dezavantajul de experiență al echipei intră în joc în cursă. Strategia, gestionarea pneurilor, defectele – echipa se poate lăuda doar cu un loc doi și două locuri trei. „Aș prefera să fiu prudent”, avertizează Antonello Coletta și subliniază în fața presei internaționale că un podium în 2023 ar fi totuși un mare succes: „Aș crede că adevărata problemă în cele 24 de ore pentru toți producătorii, cu excepția Toyota, este fiabilitatea. Acolo se decide cursa”.

Le Mans 2023 este primul pas dintr-un program lung în care Ferrari nu trebuie să câștige imediat. S-au făcut deja progrese în primele curse, problemele au fost rezolvate. Înțelegerea pneurilor s-a îmbunătățit deja, potrivit lui Antonello Coletta. Problemele cu sistemul de frânare prin cablu de pe puntea față, care au apărut în a doua cursă de la Portimao, au fost rezolvate.

Ferrari, Le Mans

Nimic din toate acestea nu schimbă faptul că Ferrari participă doar la a patra cursă la Le Mans cu o mașină nouă. Pentru prima dată, ei conduc pe timp de noapte, 24 de ore în condiții de cursă. Lista pericolelor și a problemelor potențiale este lungă, iar oricine cunoaște Le Mans știe că multe dintre elementele de pe această listă nu vor fi fost experimentate niciodată de un nou venit. Antonello Coletta știe și el acest lucru: „Cursa va fi dificilă. Toyota este punctul de referință în domeniu în acest moment”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Ferrari, Le Mans
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES