Latest Posts

Ferrari are probleme din nou cu brandul Mission Winnow la evenimentul de lansare

Vizualizări: 18258

O organizație Italiană pentru protecția consumatorilor a solicitat autorităților Italiene să sechestreze mașina Ferrari SF1000 lansat marți, crezând că brandul Mission Winnow care este prezentat pe mașină și pe combinezoanele piloților conform legislației în vigoare. Grupul de consumatori CODACONS a întreprins acțiuni împotriva Ferrari după ce Mission Winnow, un brand legat de gigantul de tutun Phillip Morris. Sponsorizarea a fost din nou proeminentă prezent pe mașina Ferrari de Formula 1.

În Italia, publicitatea pentru tutun, direct sau indirect, este ilegală. O marcă legată în mod inextricabil de Philip Morris, un sponsor proeminent al Ferrari – anterior cu logo-urile Marlboro -, Mission Winnow este considerată de a fi extrem de controversată și, de asemenea, în acest caz, ilegală. „Am prezentat o plângere la Ministerul Antimonopoli și Ministerul Sănătății”, a declarat președintele UNC, Massimiliano Dona. Pentru a stabili corectitudinea redactării și respectarea legislației în vigoare.

“Nu este prima dată când Formula 1 sau cursele de motociclete au fost folosite pentru a readuce în publicitate ceea ce legea interzice, și anume pentru a face reclama tutunului și a produselor din tutun. Din acest motiv, cerem celor două autorități să verifice faptele și ce misiune Winnow chiar este ”

Acțiune similară a fost lansată în 2019, când a fost prezentat și brandul Mission Winnow, iar echipa a fost ulterior forțată să înlăture logo-urile și sloganurile Mission Winnow pentru Grand Prix în țările în care publicitatea cu tutun este interzisă. Brandul a lipsit și în jocul Formula One 2019 – siglele SF90 înlocuind în cele din urmă siglele Mission Winnow. (Vezi: https://gp24.ro/case-winnow-mission-codacons-calls-for-seizure-ferraris-f1-cars/)

„Consolidat de decizia ministerului care ne confirmă în cadrul întregului consiliu, vom începe procedurile legale împotriva Ferrari”, a declarat președintele Codacons, Carlo Rienzi. “Vom solicita, de asemenea, confiscarea noului monopost” SF1000 “prezentat ieri în Reggio Emilia. “Dacă CODACONS vor avea succes în acțiunea lor, SF1000, îmbrăcămintea și salopeta de echipă ar putea fi confiscate înainte de testele presezon începând la Barcelona pe 19 februarie.

Sursa: Codacons
Photocredit: Scuderia Ferrari
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Codacons

Latest Posts

Don't Miss