Latest Posts

Ferrari a decis să nu schimbe radical conceptul monopostului SF-23

Vizualizări: 11478

Ferrari exclude o schimbare de concept pentru mașina sa de Formula 1 din acest an, în ciuda sugestiilor lui Carlos Sainz care a sugerat că echipa trebuie să ia în considerare o regândire majoră.

Ferrari a avut cel mai prost început de sezon de Formula 1 din 2009, când nu a reușit să obțină niciun punct în primele trei curse ale campaniei.

Lipsa sa de performanță în comparație cu liderul Red Bull l-a determinat pe Sainz să sugereze la Marele Premiu al Australiei că are nevoie de o schimbare de direcție.

“În acest moment, Red Bull este superior peste tot”, a declarat Sainz. “Este superior în calificări, în curse, pe linie dreaptă.

“Sunt superiori în virajele de viteză medie/joasă, sunt superiori cu gestionarea pneurilor, sunt superiori peste borduri și denivelări. Arată doar că este clar că trebuie să schimbăm ceva.

“Trebuie să mergem și să verificăm ceva foarte diferit față de ceea ce suntem acum. Cred că performanța extrem de bună de la începutul sezonului trecut ne-a făcut, cred, să continuăm să forțăm cu acest concept, cu acest proiect de mașină.

“Dar cred că ne dăm seama acum că Red Bull are un avantaj clar peste tot și că trebuie să începem să ne uităm în dreapta și în stânga noastră.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Dar, deși în ultimele săptămâni au existat zvonuri potrivit cărora Ferrari ar fi gata să se lanseze în schimbări radicale, inclusiv o schimbare a conceptului de sidepods, o astfel de mișcare a fost respinsă de directorul echipei, Fred Vasseur.

Ferrari a decis să nu schimbe radical conceptul monopostului SF-23

În schimb, Vasseur spune că planul echipei sunt acelea de a realiza trei etape de îmbunătățiri în următoarele câteva luni și speră că vor fi suficiente pentru a face diferența.

Întrebat de Autosport dacă va avea loc o schimbare de concept, Vasseur a spus: “Nu, nu cred”.

“Avem un flux de actualizări care vor veni, nu pentru Baku, pentru că am adus deja pachetul din Australia, iar cursa de sprint nu este cea mai ușoară, cred că pentru Miami, Imola și Barcelona.

“Ne ținem de plan. Am făcut câteva ajustări în ceea ce privește echilibrul și comportamentul punților, iar la Melbourne a fost mult mai bine și vom continua în această direcție.

“Nu este o mașină B, dacă asta vreți să spuneți. Nu vom veni cu ceva complet diferit. Vom continua să o actualizăm pe aceasta și vom încerca să o actualizăm masiv.”

Vasseur a explicat că restricțiile cu care se confruntă echipele, atât în ceea ce privește plafonul de costuri din F1, cât și orele de funcționare a tunelului de vânt, au făcut ca schimbarea conceptelor în acest stadiu al sezonului să fie o sarcină prea grea.

“Să faci un proiect nou în timpul sezonului, să începi de la zero, să faci o mașină nouă cu plafonul de costuri, dar și ținând cont de restricția timpului de tunel aerodinamic, nu vreau să spun că este imposibil, dar este foarte dificil.

“De asemenea, din partea noastră, avem sentimentul, și sper că avem dreptate, că mergem în direcția corectă, că mai avem încă mult loc pentru îmbunătățiri la mașină.

“Înseamnă că, atâta timp cât încă suntem capabili să dezvoltăm mașina pentru a obține puncte [de forță de apăsare] și aerodinamica pentru a obține un echilibru mai bun, pentru a obține o stabilitate mai bună și așa mai departe, cred că are sens să mergem în această direcție.”

Ferrari a decis să nu schimbe radical conceptul monopostului SF-23

Răspunsul preferat de Ferrari la începutul dificil al anului 2023 este să accelereze introducerea îmbunătățirilor planificate, mai degrabă decât să facă ceva diferit cu mașina sa și să o ia de la zero.

Vasseur a adăugat: “Întotdeauna ai un plan de dezvoltare înainte de sezon, iar apoi trebuie să reacționezi datorită circumstanțelor, datorită competitivității mașinii și datorită comportamentului mașinii. Am luat măsuri foarte repede.

“Am adus câteva actualizări bune la Melbourne și vom continua. Ceea ce putem face este să facem presiuni pentru a încerca să accelerăm acest proces, poate pentru a lua o direcție puțin diferită în ceea ce privește echilibrul și așa mai departe.

“Dar nu putem să schimbăm masiv planul după trei curse și să spunem: “Bine, trebuie să mergem în altă direcție”.”

Dar, în timp ce o schimbare mare de concept a fost exclusă pentru acest sezon, Vasseur este deschis la ideea că echipa poate va trebui să ia o cale diferită cu mașina sa din 2024 dacă lucrurile nu se îmbunătățesc.

“Cu strategia de dezvoltare, cred că avem actualizări bune. Și vom vedea mai târziu, în sezon, dacă vrem să facem o îmbunătățire continuă a acesteia și avem loc de îmbunătățire sau dacă trebuie să schimbăm mai masiv direcția în 2024. Vom vedea asta mult mai târziu”.Ferrari a decis să nu schimbe radical conceptul monopostului SF-23

Ferrari a decis să nu schimbe radical conceptul monopostului SF-23

Ferrari a decis să nu schimbe radical conceptul monopostului SF-23

  • Mai multe știri despre Formula 1 vizionați AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: GP24 Media / Ionut Popa
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss