Latest Posts

Ferrari a ascultat toate mesajele de pe frecvența radio a echipei, înainte să-l angajeze pe Sainz

Vizualizări: 10320

Directorul Scuderiei Ferrari, Mattia Binotto a explicat pe scurt, procesul complex prin care l-au adus pe Carlos Sainz în echipă. Un factor decisiv a fost reprezentat de discuțiile dintre Sainz și McLaren pe radio.

Mutarea lui Sainz în cadrul formației de la Maranello, a făcut parte dintr-un val dramatic de schimbări în 2020. Cum Ferrari nu avea piloți tineri, dar și cu experiență, în programul de juniori, cea mai sigură opțiune pentru 2021 a devenit Sainz.

„Înainte să îi facem o ofertă, am ascultat mesajele de pe frecvența radio a echipei, ca să vedem în ce fel comunică, deoarece asta arată modul în care se lucrează cu el – și anume foarte precis. Este muncitor, metodic, robust, și toate aceste aspecte contează mult pentru noi.”

Desigur că pentru Ferrari, au contat mult și viteza lui, stilul de pilotaj, consecvența: „În curse Sainz este foarte consecvent, este rapid, știe să își apere poziția și să atace, dar mai ales, aduce mereu monopostul neavariat la final. Este un pilot bun, dacă vrei să ai un sezon de succes, în campionatul constructorilor.”

„Apoi, i-am analizat viteza; consider că este foarte rapid. Chiar și în 2020 a fost foarte rapid, comparativ cu Norris. A avut o performanță puternică, a progresat în calificări. Deci este un om muncitor. Pe deasupra, este un pilot tânăr, dar cu mulți ani de experiență”, a concluzionat Mattia Binotto.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss