More

  Latest Posts

  Ferrari 1, 2 și 3 în ziua de teste post-sezon de la Abu Dhabi.

  Pilotul Ferrari, Carlos Sainz a fost cel mai rapid, iar Scuderia Ferrari a obținut un loc întâi, doi și trei în tabelele de cronometrare în ultima zi de teste de Formula 1 pentru 2022, Abu Dhabi fiind gazda tradiționalului test post-sezon.

  După finala sezonului de duminică, toate cele 10 echipe au rămas pe circuitul Yas Marina pentru ziua de marți, care a durat nouă ore și în care echipele au avut câte două mașini, una pentru piloții tineri și una pentru a ajuta Pirelli la testarea pneurilor 2023. După ce l-a văzut pe coechipierul său Charles Leclerc stabilind cel mai bun timp în prima jumătate a zilei, Carlos Sainz a preluat conducerea în modelul Ferrari F1-75 cu aproximativ patru ore înainte de final. Spaniolul a stabilit cel mai bun timp de 1m25,245s pentru Scuderia Ferrari, cu 0,138s în fața lui Charles Leclerc, pentru a încheia F1 2022 în fruntea plutonului.

  Când Carlos Sainz a stabilit turul său rapid, cu câteva ore înainte de final, Scuderia Ferrari se îndrepta spre un 1-2-3, în timp ce tânărul său pilot, Robert Shwartzman, se afla pe locul trei după o zi întreagă de curse. Unele îmbunătățiri au făcut ca Shwartzman să fie retrogradat pe locul șase, doar că pilotul de teste Scuderia Ferrari a stabilit un nou record personal cu 23 de minute înainte de finalul zilei pentru a recâștiga locul trei și a termina la doar 0,017s de turul lui Charles Leclerc.

  Ferrari, Sainz

  Pierre Gasly a încheiat ziua pe locul al patrulea, la debutul său pentru Alpine F1, stabilind cel mai bun timp pe tur în ultimele 10 minute de teste. Francezul a fost urmat de fostul coechipier de la Red Bull Racing, Max Verstappen, care a încheiat pe locul cinci după ce a preluat după-amiaza la Red Bull Racing de la Sergio Perez, care a terminat pe locul 13 la general. O serie de piloți au început să lucreze cu noile lor echipe în perspectiva anului 2023, printre care Fernando Alonso și Oscar Piastri, care au debutat cu mare nerăbdare pentru Aston Martin F1 și, respectiv, McLaren F1.

  Fernando Alonso a ocupat locul al treilea la jumătatea zilei și în cele din urmă a terminat pe locul 12, parcurgând 97 de tururi înainte de a-i ceda locul lui Lance Stroll. Debutul lui Oscar Piastri la McLaren F1 nu a decurs în totalitate conform planului, deoarece s-a declanșat un declanșator de protecție a unității de putere, ceea ce a însemnat că mașina a trebuit să fie oprită pe pistă în a treia oră. Dar australianul a revenit în cele din urmă pe circuit și a parcurs mai mult de două distanțe de cursă cu MCL36.

  Nico Hulkenberg a fost un alt pilot care a avut probleme, când o problemă tehnică a făcut ca mașina sa Haas F1 VF-22 să se oprească în sectorul doi în a doua oră. După ce mașina sa a fost recuperată, echipa a reușit să rezolve problema și să îl repună pe circuit, permițându-i să se încadreze la puțin timp de două distanțe de cursă. Ambii piloți Williams Racing au reușit să se îmbunătățească în timpul ultimei ore, în drum spre locurile șase și șapte la general, în fața lui Nyck de Vries, Alex Albon conducând pe nou-venitul Logan Sargeant.

  Ferrari, Sainz

  Nyck de Vries a terminat al optulea la prima sa ieșire pentru AlphaTauri, parcurgând cel mai mare număr de kilometri dintre toți pe parcursul zilei de teste, în timp ce Lance Stroll și Liam Lawson au completat topul 10 pentru Aston Martin F1 și Red Bull Racing. Următoarea cursă colectivă din F1 va avea loc pe 23 februarie, în ziua deschiderii singurului test de pre-sezon din Bahrain înaintea campaniei din 2023.

  Rezultatele testelor de post-sezon de la Abu Dhabi din F1:

  Ferrari, Sainz

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss