Latest Posts

Fernando Alonso spune că el și Max Verstappen nu sunt “politically correct”

Vizualizări: 13503

Fernando Alonso a obținut 32 de victorii în Formula 1, un număr care a fost depășit de Max Verstappen în sezonul trecut.. Iată ce au avut de spus unul despre celălalt și cum sunt văzuți.

Fernando Alonso crede că el însuși și colegul său, dublul campion mondial Max Verstappen, sunt “văzuți” dintr-un anumit motiv ca fiind piloți “agresivi, nepoliticoși și care nu sunt corecți din punct de vedere politic”, spaniolul neavând nicio idee de ce sunt văzuți în acest fel. Fernando Alonso și Max Verstappen au vorbit foarte frumos unul despre celălalt în ultima vreme, campionul mondial în exercițiu recunoscând că Fernando Alonso “merită” mai multe victorii în F1 decât are în prezent.

Fernando

„Cred că Fernando Alonso ar fi trebuit să câștige deja mult mai multe curse decât a făcut-o”, a declarat Max Verstappen. „Cred că merită mult mai mult”. Înaintea Marelui Premiu al Azerbaidjanului, care va avea loc weekendul viitor, Fernando Alonso a câștigat 32 de curse în F1, prima sa victorie fiind obținută în 2003, la Marele Premiu al Ungariei.

Cea mai recentă victorie a pilotului echipei Aston Martin Racing a fost obținută la Marele Premiu al Spaniei din 2013, ceea ce înseamnă că pilotul în vârstă de 41 de ani a trecut aproape un deceniu fără să termine pe prima treaptă a podiumului.

Max Verstappen, pe de altă parte, a obținut 37 de victorii în Formula 1 de la prima sa victorie, obținută la GP-ul Spaniei din 2016, existând probabilitatea ca olandezul să depășească 50 de victorii în curse în acest sezon. În ciuda faptului că a câștigat mai multe curse decât Fernando Alonso și Juan Manuel Fangio, de cinci ori campion mondial, Max Verstappen și-a adjudecat totuși doar două titluri.

Fernando

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În timp ce un al treilea este probabil în acest sezon, Fernando Alonso crede că Max Verstappen poate revendica mult mai multe titluri mondiale, dacă va avea “o mașină competitivă”. “Ar putea câștiga cinci, șase sau șapte titluri”, a declarat Alonso pentru L’Equipe. “Max este foarte bun, dar evident că și el are nevoie de o mașină competitivă”. Alonso crede că el însuși și Verstappen sunt asemănători din multe puncte de vedere, ambii provenind din “țări mici” în ceea ce privește succesul în F1.

Alonso este cel mai de succes pilot spaniol de F1, în timp ce Verstappen este cel mai de succes care a venit din Olanda, în condițiile în care, timp de mulți ani, F1 a fost dominată de piloți britanici, germani și brazilieni. Pilotul Aston Martin a explicat și alte moduri în care el și starul Red Bull se aseamănă, în ciuda faptului că nu înțelege “de ce” sunt priviți într-un mod atât de ciudat.

Fernando

“Amândoi venim din țări mici, cu puțină cultură F1”, a spus el. “Pe vremea mea, Spania a devenit albastră, iar acum vedem portocaliu peste tot. “Și, de asemenea, nu știu de ce, dar amândoi suntem văzuți ca piloți agresivi, nepoliticoși și care nu sunt corecți din punct de vedere politic”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / L’Equipe
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / L’Equipe

Latest Posts

Don't Miss