Latest Posts

Fernando Alonso și planurile sale pentru 2021

Vizualizări: 11245

Spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial la Formula 1, a dezvăluit într-un interviu că planurile sale pentru 2021 sunt “mai mult sau mai puțin” stabilite.

De când s-a retras din F1, Alonso a încercat mai multe discipline cum ar fi: Campionatul Mondial de Anduranță Auto, acolo unde a câștigat Le Mans de două ori alături de Toyota, Indy 500 și DAKAR. El vrea în continuare să obțină celebrul “Triple Crown”.

Alonso a declarat că ar fi interesat să revină în F1 odată cu noile reguli tehnice: “Mereu am zis că, uite, în 2021 sunt noi reguli în Formula 1, poate mă voi întoarce, deoarece prezintă mai mult interes și mașinile pot fi mai echilibrate sau poate că pofta de a călători mi-a revenit. Acum, F1 a decalat aceste reguli pentru 2022. Este o știre negativă pentru sport, deoarece eu cred că echipele trebuie cumva să își echilibreze mașinile și aveau nevoie de aceste reglementări destul de rapid. Dar este o alegere ce poate fi înțeleasă, deoarece din cauza situației actuale, nu ar fi fost posibil să dezvolte mașinile așa de repede.”

Alonso a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans alături de Toyota de două ori consecutiv, 2018 și 2019. El a vorbit și despre trecerea la categoria Hypercar: “Cred că proiectul Hypercar este un lucru interesant, împreună cu diferitele soluții pe care le știu, WEC va avea parte de un proces bun de dezvoltare alături de IMSA. Multe chestii vor putea aduce anduranței un boost pe viitor și aș dori să iau parte la acest progres. Nu știu când va fi. Desigur, experiența mea de la Le Mans a fost una bazată 100% pe admirația pe care o am pentru această cursă. Din două participări, am reușit două victorii și poate voi încerca să reușesc asta și a treia oară.”

Totodată, Fernando a mers și la Indy500, iar în acest an, va reveni pe brickyard-ul din SUA: “Era ceva ce am luat în considerare în urmă cu ceva timp. După ce am părăsit F1, mă gândeam la ce urmează pentru mine în viitor și desigur câștigând titlul la WEC, plus cele două titluri din F1, cum ar fi dacă aș câștiga și titlul în Indycar? Nu doar cursa de 500 de mile, ci tot campionatul. Asta ar fi fost ceva unic. Și nu as fi fost al doilea pilot din istorie ce ar face, ci primul, iar asta ar fi fost foarte frumos. Pentru a face acest lucru acum, trebuie să îmi dedic foarte mult timp, dar acum trec într-o altă fază a vieții. Dacă se ivea în urmă cu ceva ani, aș fi acceptat asta, dar acum, să faci 16 sau 17 curse, să înveți toate circuitele, necesită un nivel de pregătire și încredere destul de ridicat, iar în acest moment nu iau în calcul asta. Indy500 este deja o provocare frumoasă, iar pregătirea pentru doar o cursă e ok, dar pentru un campionat întreg îți trebuie o pregătire aparte, așa că nu am luat în calcul acest lucru.”

El a afirmat și că pentru 2021, planurile sale nu sunt chiar bătute în cuie: “În cazul meu personal, știu că nu am ceva stabilit, dar dacă se va ivi ceva, voi anunța pe toată lumea.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Foto-Facebook-Fernando Alonso Official

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss