Latest Posts

Fernando Alonso și McLaren F1 decid să meargă pe drumuri separate

Vizualizări: 11982

Fernando Alonso și McLaren F1 și-au tăiat oficial legăturile între ei, după ce niciuna dintre părți nu a ales să își extindă rolul de ambasador în 2020. Alonso a concurat de două ori pentru McLaren în Formula 1. Prima oară în timpul unei campanii nefondate din 2007 alături de Lewis Hamilton, înainte de a se întoarce în 2015 să concureze alături de Jenson Button și, în cele din urmă, de Stoffel Vandoorne înainte de a se retrage la sfârșitul lui 2018.

Când Zak Brown a fost întrebat despre viitorul lui Alonso cu McLaren, americanul a reflectat asupra discuțiilor din timpul iernii, dacă pot ajunge la un acord. Cu toate acestea, a precizat că nu va exista locuri disponibile în F1.

Brown își dorește foarte mult să îi mențină pe Carlos Sainz și Lando Norris în prim-plan, după succesul din 2019, unde McLaren a terminat pe locul patru în campionatul constructorilor. Chiar dacă Alonso dorește să revină pentru a concura în F1, a părut mohorât.

În același timp, șansa din IndyCar a fost discutată în ceea ce privește Indy500, dar se pare că conform raportărilor, Alonso se uită la și alte echipe în afară de Arrow McLaren, care îi are în prezent pe Patricio O’Ward și Oliver Askew. .

Cel mai mare indiciu este neînnoirea contractului de ambasador pe care l-a confirmat McLaren. Acordul s-a încheiat cu sfârșitul anului 2019 și nu este nimic stabilit pentru 2020, ceea ce șterge mai mult sau mai puțin faptul că ambii au parcurs drumuri.

Această veste nu vine ca o surpriză, dar dacă nu există nicio înțelegere suplimentară, înseamnă sfârșitul celei de-a doua reprize a campionului F1 cu McLaren, care a început în 2015 cu acordul Honda. Au avut câțiva ani grei împreună, mai ales în ceea ce privește rezultatele.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu toate acestea, s-a încheiat cu o închidere pe o notă mai bună. Rămâne de văzut ce face Alonso după ce a finalizat cu succes primul său raliu Dakar pe locul 13 la general și ca cel mai bun rookie cu Toyota Gazoo Racing, cu Marc Coma în calitate de copilot.

Ideea lui de a realiza Triple Crown rămâne încă o prioritate, iar Indy500 2020 va fi cu siguranță în minte sa. Ce va face în afara acestui lucru, va fi interesant, indiferent dacă va reveni în F1 sau va reveni în WEC la categoria Hypercar, așa cum am spus mai înainte.

Alonso și-a arătat în mod repetat interesul pentru o revenire în Formula 1, în special având în vedere modificările substanțiale ale regulamentului pentru 2021. Este greu de descoperit unde și-ar găsi spaniolul un loc, care va avea 39 de ani la începutul anului 2021. Schimbările din 2021 ar putea agita puțin lucrurile, și după ce a câștigat ambele titluri mondiale cu Renault, ar putea reveni la producătorul francez.

Sursa: GP24 Author, Adrian Gros
Photocredit: McLaren F1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Adrian Gros

Latest Posts

Don't Miss