Fernando Alonso continuă pregătirea pentru Dakar

 

De două ori campion mondial în Formula 1, Fernando Alonso este în fața unui nou mare challenge in carieră. La începutul anului viitor, pilotul spaniol va debuta în Dakar Rally, alături de Toyota.

Fernando Alonso a participat deja la câteva Rally raiduri in ultimele luni pentru a acumula experiența necesară în vederea debutului său din Dakar.

Cel mai recent eveniment la care Fernando Alonso și-a confirmat deja prezența este raliul Al Ula – Neom, organizat în acest weekend în Arabia Saudită.

Evenimentul are un traseu pe distanța de 756 de kilometri și îi va oferi lui Alonso și copilotului Marc Coma o primă experiență asupra a ceea ce urmează să îi aștepte în ianuarie, atunci când Dakarul va pleca din Arabia Saudită pentru prima oară în istorie.

“Suntem în Arabia Saudită pentru a concura la această etapă din campionatul național. Mă aflu pentru prima oară în Arabia Saudită și abia aștept să descopăr ceea ce ne așteaptă pentru Dakar Rally în ianuarie.” a comentat Alonso.

“E un mare privilegiu sa concurez in Arabia Saudită si e o oportunitate bună să continuăm pregătirile. E o experiență complet nouă pentru mine si abia aștept startul.” a adăugat marele pilot spaniol.

“Marc și cu mine am fost deja aici pentru câteva teste, mai ales că avem o mașină complet nouă. Am parcurs shakedownjl pentru a verifica dacă totul este pus la punct pentru Dakar. E foarte important să ne asigurăm că totul e pus la punct.

Raliul Al Ula – Neom se va încheia sâmbătă, 9 noiembrie. Fernando Alonso are un palmares bogat în spatele său, cu două titluri mondiale adjudecate în Formula 1, dar și cu numeroase victorii în câteva dintre cele mai prestigioase curse de anduranță din lume.

 

Sursa: Toyota Gazoo Racing
Photocredit: Saudi Gazette

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports.

Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App youreceive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

Race Calendar & Standings
 • GP of Germany

  Hockenheimring

  28
  July

 • GP of Hungary

  Hungaroring

  04
  August

 • GP of Belgium

  Spa Francorchamps

  01
  September

 • GP of Italy

  Monza

  08
  September