More

  Latest Posts

  Fernando Alonso consideră că este un pilot mai complet decât în 2018

  Fernando Alonso revine în Formula 1 după o pauză de trei ani alături de Alpine. Spaniolul consideră că acum este un pilot mai complet decât era la finalul lui 2018, atunci când a părăsit echipa McLaren.

  Alonso a fost absent de la evenimentul de prezentare al echipei Alpine datorită restricțiilor de circulație impuse de autoritățile britanice. Spaniolul va concura pentru echipa franceză pentru următoarele două sezoane, 2021 și 2022.

  Întrebat de revenirea sa în Formula 1, dar și despre așteptările de dinaintea noului sezon, Fernando Alonso a comentat în maniera sa caracteristică. “Fără dubii, sunt un pilot mult mai competent și mai complet decât acum doi-trei ani. Vreau să-mi îmbunătățesc și mai mult valoarea ca pilot.” a declarat Alonso.

  “Am avut multe de învățat în anii petrecuți în afara Formulei 1 și vreau să aplic cele învățate acum. De exemplu, diferitele filosofii de cursă, tehnici de pilotat și chestiuni legate de felul în care lucrez cu echipa.” a continuat pilotul spaniol.

  Fernando Alonso și-a anunțat prima retragere din Formula 1 la finele lui 2018, după patru sezoane modeste alături de McLaren. Spaniolul a concurat între timp la Le Mans, la Indy 500 și Dakar și după plecarea din Marele Circ, el și-a adjudecat în 2019 o a doua victorie la Le Mans, dar și titlul mondial din campionatul mondial de anduranță (WEC).

  În 2021, așteptările lui Fernando Alonso sunt cât se poate de realiste. “În materie de rezultate, e foarte greu să dau un pronostic pentru 2021. Anul trecut, lupta la mijloc a fost foarte strânsă, iar anul acesta, mă aștept să fie la fel.” a continuat Alonso.

  Dincolo de așteptările față de noul sezon, pilotul spaniol a explicat și faptul că îi va lua trei sau patru curse să se obișnuiască cu noul monopost și cu noile reglementări tehnice intrate în vigoare în 2021. “Ca să fiu la 100% din potențial, îmi va lua câteva curse.” a încheiat marele campion spaniol.

  De-a lungul carierei sale, Fernando Alonso a obținut două titluri mondiale în Formula 1, ambele alături de Renault, în 2005 și 2006. În longeviva sa activitate din Formula 1, spaniolul a concurat până acum pentru Minardi, Renault, Ferrari și McLaren.

  Alonso este în continuare într-o cursă contracronometru pentru a fi apt fizic pentru testele din Bahrain, care vor fi organizate între 12-14 martie. Prima cursă oficială alături de Alpine va avea loc pe 28 martie, tot în Bahrain, cu ocazia grand prix-ului inaugural din 2021.

  Sursa: Motorsport Week

  Photocredit: Sky Sports


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss