Latest Posts

Fernando Alonso a mers “all in” să ducă lupta cu Verstappen pentru Pole.

Vizualizări: 13231

Fernando Alonso spune că a trebuit să meargă “all in” pentru ultimul tur de calificare la Marele Premiu al Canadei, care i-a adus primul start în prima linie în Formula 1 în ultimii 10 ani.

Dublul campion mondial de Formula 1 (2005-2006) a fost cel mai apropiat contracandidat al lui Max Verstappen în timpul calificărilor, după ce sâmbătă a fost cel mai bun în ultima sesiune de antrenamente pe ploaie, iar ultimul său tur din Q3 l-a plasat pe prima linie alături de pilotul Red Bull Racing, care a obținut Pole Position-ul. Acesta este primul rezultat al lui Fernando Alonso în prima linie din calificări de când a obținut Pole la GP-ul Germaniei din 2012 și a încununat o performanță impresionantă a pilotului alpin în condiții dificile.

În condițiile în care pista se usca pe măsură ce calificările înaintau, deși nu era suficient de uscată pentru pneuri slick, Fernando Alonso a explicat că nu știa ce timp pe tur să vizeze, având în vedere că toți piloții se îmbunătățeau cu mari diferențe la fiecare tur. Prin urmare, Fernando Alonso a simțit că trebuie să își asume riscuri pe suprafața alunecoasă și să se angajeze să facă cel mai bun tur al său, fără a se îngrijora de ceea ce fac rivalii săi. „A fost foarte dificil să executăm calificările pentru că eram puțin orbi cu privire la care sunt timpii și pe ce poziție ne aflam”, a declarat Fernando Alonso.

Fernando

„Nu am fost informați pentru că în fiecare tur ne îmbunătățeam cu una sau două secunde. Cred că a fost o schimbare prea mare în mod constant asupra timpilor, așa că a fost totul, cu siguranță, în ultimul tur. Treceai prin fiecare tur și te îmbunătățeai cu o secundă, așa că a fost complet neașteptat, aderența pe care o vei obține, în următorul viraj, așa că trebuie să ghicești și trebuie să mergi pentru asta. Am vrut să fac un tur bun și totul a fost bine”. Fernando Alonso a considerat, de asemenea, că găsirea unui set-up puternic cu Alpine-ul său, adaptându-se rapid la condițiile în schimbare, a fost cheia performanței sale în calificări.

Dar, având în vedere că se preconizează că va fi o cursă uscată și că mașinile mai rapide vor porni din spatele său, Fernando Alonso se așteaptă ca această cursă să fie o provocare diferită. „Cred că a fost o combinație de lucruri, pentru că nu a fost o calificare normală, nu a fost o zi normală”, a explicat Fernando Alonso.

Fernando

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„FP1 am avut o pistă foarte murdară și a trebuit să curățăm pista, FP2 a fost din ce în ce mai bine și mai normal, iar apoi FP3 a fost umed și calificările au fost semiuscate, așa că nu am avut niciodată două sesiuni consecutive cu aceleași condiții. A trebuit să te adaptezi foarte repede la noile condiții cu care te-ai confruntat, așa că se pare că am avut încrederea potrivită în mașină, un set-up bun, așa că cred că 50% este meritul echipei și 50% al pilotului. Totul a fost în regulă astăzi, dar nu înseamnă nimic, deoarece cursa este mâine și dacă faci o greșeală, atunci ai zero puncte, deoarece nu există puncte sâmbătă”.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss