More

  Latest Posts

  Federația ucraineană cere FIA interzicerea deținătorilor de licențe ruși

  Federația ucraineană de automobile a cerut FIA să interzică deținătorii de licențe ruși, inclusiv a pilotul de Formula 1 Nikita Mazepin, în urma invaziei Rusiei săptămâna trecută.

  Forțele ruse au început acțiuni militare majore împotriva Ucrainei joia trecută, provocând condamnări la nivel mondial și o serie de sancțiuni impuse de lumea occidentală. Capitala ucraineană Kiev a fost supusă unor atacuri regulate cu rachete, la fel ca și alte orașe mari, în cele cinci zile de la începutul invaziei. Astăzi sunt în desfășurare discuții de pace la granița cu Belarus. F1 a anunțat săptămâna trecută că nu va mai concura în Rusia în septembrie, decizia fiind susținută de piloți și echipe.

  Sebastian Vettel, campion mondial de patru ori, a declarat înainte de anunț că va boicota cursa dacă F1 ar alege să viziteze Rusia. Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a scris Federației de Automobile din Ucraina (FAU) pentru a-și oferi „sprijinul complet și sprijinul FIA” în urma invaziei Rusiei săptămâna trecută. Într-un răspuns trimis de președintele FAU Leonid Kostyuchenko, federația a spus că va pregăti „posibile măsuri de sprijin din partea FIA pentru perioada postbelică, când toate resursele statului vor fi direcționate către redresare”.

  Nikita Mazepin

  De asemenea, a cerut o serie de mișcări ale FIA ​​împotriva Rusiei și a aliatului său, Belarus, care ar avea impact asupra concurenților din campionatele sale. Aceasta a inclus interdicția celor care concurează cu licențe emise de federațiile Rusiei și Belarusului de a participa la competiții în afara țării lor de origine. În F1, acest lucru l-ar afecta direct pe pilotul Haas Mazepin, care concurează cu un permis de la Federația Rusă de Automobile. Viitorul lui Mazepin este în prezent pus sub semnul întrebării, după ce Haas a eliminat brandul sponsorului său rus, Uralkali, de pe mașina sa în timpul testelor de săptămâna trecută.

  Discuțiile sunt programate să aibă loc în zilele următoare. Mazepin a scris pe Twitter săptămâna trecută că „nu deține controlul asupra multor lucruri care se spun și se fac”, dar „alege să se concentreze pe ceea ce poate controla muncind din greu și făcând tot posibilul” pentru Haas. El a condus pentru echipă în ultima zi de teste la Barcelona săptămâna trecută, cu o mașină albă. Federația de Automobile din Ucraina a cerut, de asemenea, interzicerea Rusiei și Belarusului de a găzdui orice evenimente sancționate de FIA, interzicând utilizarea simbolurilor și steagurilor lor de stat și excluzând toți membrii ruși și belarusi din FIA.

  Runda FIA WTCR planificată pentru sfârșitul acestui an la Sochi a fost anulată sâmbătă de promoterul seriei din cauza „evenimentelor extrem de triste și tulburătoare din Ucraina”, în timp ce o serie de alte evenimente sportive majore au fost, de asemenea, eliminate din Rusia, inclusiv finala Ligii Campionilor. FIFA a anunțat duminică că echipa națională de fotbal a Rusiei nu poate juca meciuri internaționale pe teren propriu și va trebui să concureze ca „Uniunea de Fotbal a Rusiei”, precum și să nu-și folosească steagul sau imnul înaintea meciurilor. 

  FIM – echivalentul cu două roți al FIA – a anunțat, de asemenea, săptămâna trecută că și-a anulat toate evenimentele campionatului mondial din Ucraina și Rusia anul acesta.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss