Latest Posts

Federația ucraineană cere FIA interzicerea deținătorilor de licențe ruși

Vizualizări: 20936

Federația ucraineană de automobile a cerut FIA să interzică deținătorii de licențe ruși, inclusiv a pilotul de Formula 1 Nikita Mazepin, în urma invaziei Rusiei săptămâna trecută.

Forțele ruse au început acțiuni militare majore împotriva Ucrainei joia trecută, provocând condamnări la nivel mondial și o serie de sancțiuni impuse de lumea occidentală. Capitala ucraineană Kiev a fost supusă unor atacuri regulate cu rachete, la fel ca și alte orașe mari, în cele cinci zile de la începutul invaziei. Astăzi sunt în desfășurare discuții de pace la granița cu Belarus. F1 a anunțat săptămâna trecută că nu va mai concura în Rusia în septembrie, decizia fiind susținută de piloți și echipe.

Sebastian Vettel, campion mondial de patru ori, a declarat înainte de anunț că va boicota cursa dacă F1 ar alege să viziteze Rusia. Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a scris Federației de Automobile din Ucraina (FAU) pentru a-și oferi „sprijinul complet și sprijinul FIA” în urma invaziei Rusiei săptămâna trecută. Într-un răspuns trimis de președintele FAU Leonid Kostyuchenko, federația a spus că va pregăti „posibile măsuri de sprijin din partea FIA pentru perioada postbelică, când toate resursele statului vor fi direcționate către redresare”.

Nikita Mazepin

De asemenea, a cerut o serie de mișcări ale FIA ​​împotriva Rusiei și a aliatului său, Belarus, care ar avea impact asupra concurenților din campionatele sale. Aceasta a inclus interdicția celor care concurează cu licențe emise de federațiile Rusiei și Belarusului de a participa la competiții în afara țării lor de origine. În F1, acest lucru l-ar afecta direct pe pilotul Haas Mazepin, care concurează cu un permis de la Federația Rusă de Automobile. Viitorul lui Mazepin este în prezent pus sub semnul întrebării, după ce Haas a eliminat brandul sponsorului său rus, Uralkali, de pe mașina sa în timpul testelor de săptămâna trecută.

Discuțiile sunt programate să aibă loc în zilele următoare. Mazepin a scris pe Twitter săptămâna trecută că „nu deține controlul asupra multor lucruri care se spun și se fac”, dar „alege să se concentreze pe ceea ce poate controla muncind din greu și făcând tot posibilul” pentru Haas. El a condus pentru echipă în ultima zi de teste la Barcelona săptămâna trecută, cu o mașină albă. Federația de Automobile din Ucraina a cerut, de asemenea, interzicerea Rusiei și Belarusului de a găzdui orice evenimente sancționate de FIA, interzicând utilizarea simbolurilor și steagurilor lor de stat și excluzând toți membrii ruși și belarusi din FIA.

Runda FIA WTCR planificată pentru sfârșitul acestui an la Sochi a fost anulată sâmbătă de promoterul seriei din cauza „evenimentelor extrem de triste și tulburătoare din Ucraina”, în timp ce o serie de alte evenimente sportive majore au fost, de asemenea, eliminate din Rusia, inclusiv finala Ligii Campionilor. FIFA a anunțat duminică că echipa națională de fotbal a Rusiei nu poate juca meciuri internaționale pe teren propriu și va trebui să concureze ca „Uniunea de Fotbal a Rusiei”, precum și să nu-și folosească steagul sau imnul înaintea meciurilor. 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

FIM – echivalentul cu două roți al FIA – a anunțat, de asemenea, săptămâna trecută că și-a anulat toate evenimentele campionatului mondial din Ucraina și Rusia anul acesta.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss